Tgrt Haber

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson sözlerinden döndü: Yanlış anlaşıldım süreç iyi gidiyor

12 Ocak 2023 14:51 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 15:10
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson sözlerinden döndü: Yanlış anlaşıldım süreç iyi gidiyor

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ''Türkiye, yapamayacağımız, veremeyeceğimiz sözleri istiyor'' lafından döndü. Başbakan Kristersson, bu sözlerinin yanlış anlaşıldığını, müzakere sürecinin ise iyi gittiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl NATO​ Zirvesi'nde Türkiye​ ile terör konusunda mücadele edeceklerine dair söz veren, mutabakat imzalayanİsveç​'in Başbakanı Ulf Kristersson, geçtiğimiz günlerde "Türkiye bizim yapacağımızı söylediğimiz şeyleri yaptığımızı doğrularken, bizim yapamayacağımız ya da veremeyeceğimiz sözleri de istiyor" açıklamasında bulundu. Türkiye'nin tüm taleplerini NATO için yerine getiremeyeceklerini söyleyen Başbakan Kristersson, yeni yaptığı açıklamayla bu sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson yeni bir açıklama yaparak, ülkesinin NATO üyeliği için Türkiye'nin yaptığı talepleri Stockholm'ün "Karşılayamayacağı" yönünde geçen hafta yaptığı açıklamasının "Yanlış anlaşıldığını" bildirdi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson sözlerinden döndü: Yanlış anlaşıldım süreç iyi gidiyor

''MÜZAKERELER İYİ GİDİYOR''

Konu ile ilgili başkentte basının sorularını cevaplayan İsveç Başbakanı Kristersson, ülkesinin terörle mücadele yasalarını güçlendirdiğini belirterek, Türkiye ile tam üyelik başvurusuyla ilgili konulardaki "Müzakerelerin gayet iyi gittiğini" söyledi. Türkiye'nin terörden en fazla etkilenen ülkelerden biri olduğunu kaydeden Kristersson, "Biz tam olarak söz verdiğimiz şeyi yapıyoruz, özellikle de terörle mücadele alanında." dedi.

İsveç başbakanı, Türkiye'ye sınır dışı konularında hükümetin de belirli sınırları olduğunu belirterek, "Türkiye bazen İsveç'ten iade etmek istediği kişilerin isimlerini veriyor. İsveç'in bu konudaki mevzuatının çok net olduğu biliniyor: bu kararları mahkemeler veriyor, bunu hükümetin değiştirmesi için bir alan yok" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...