Heyet Ankara'da İsveç televizyonu teröristbaşıyla röportajda
İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvuruları tartışılırken İsveç devlet televizyonu SVT'nin terör örgütü YPG/PKK'nın ele başlarından Salih Müslim ile Suriye'nin kuzeyinde saklandığı ABD askeri üssünde röportaj yaptığı ortaya çıktı. İsveç ve Finlandiya heyetlerinin Ankara'da olduğu gün teröristbaşı devlet televizyonunda propaganda yaptı.
Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından gelen İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için başvuruları tüm dünya gündeminde konuşulmaya devam ediyor. Türkiye ve Rusya'nın tepki gösterdiği NATO kararı için iki ülkeden Türkiye'ye gelen heyetlerle görüşmeler yapılırken ortaya çıkan bir röportaj ise İsveç'in kabul sürecini zorlaştıracak türden... İsveç devlet televizyonu SVT'nin terör örgütü YPG/PKK'nın ele başlarından Salih Müslim ile Suriye'nin kuzeyinde saklandığı ABD askeri üssünde röportaj yaptığı ortaya çıktı.
SVT'nin, Müslim ile yaptığı röportajda, terör örgütü elebaşı İsveç'e güvendikleri yönünde açıklamalar yaptı. İsveç devlet televizyonunun haberinde, Müslim'in, Kuzey Avrupa ülkesinin NATO üyeliği için YPG'yi asla bir terör örgütü olarak kabul etmeyeceğini, Türkiye'nin NATO üyeliği konusundaki taleplerine olumlu karşılık vermeyeceği iddiasına yer verildi.
Salih Müslim'in, muhabirin YPG'nin PKK'ya bağlı olup olmadığı yönündeki sorusuna yanıt vermek istemediği de görüldü. İsveç devlet televizyonunun bölgede çektiği görüntülerde terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın birçok yerde asılı fotoğrafları da dikkati çekti.
İSVEÇ BAŞBAKANI: PARA YA DA SİLAH VERMİYORUZ
Öte yandan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, bugün Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile İsveç’in başkenti Stockholm’de ortak basın toplantısı düzenledi. İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu konusunda Türkiye ile yaşanan anlaşmazlığa ilişkin konuşan Andersson, ''Türkiye ile görüşmeler şu anda sürüyor. Bu görüşmelerin devam etmesini bekliyoruz'' dedi.
İsveçli diplomatların Ankara’da Türkiye'nin çekincelerini ve taleplerini görüşeceklerini ifade eden Andersson, "Bu listeyi inceleyip tartışacağız. Medyadaki haberlerde ve diğer yerlerden yapılan açıklamalarda belirsiz olan şeyleri açıklığa kavuşturacağız'' dedi.
İsveç’in mali yardımlarının nereye gönderildiği ve silah satışlarıyla ilgili bilgilerin bu listeye dahil olduğuna işaret eden Andersson, ''Kesinlikle terör örgütlerine para ya da silah göndermiyoruz'' ifadelerini kullandı.