Tgrt Haber

İsveç saldırısı şüphelisinin fotoğrafı yayımlandı

07 Nisan 2017 19:32
İsveç saldırısı şüphelisinin fotoğrafı yayımlandı

İsveç'in başkenti Stockholm'ün ünlü Kraliçe Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezine kamyonla saldırı düzenlendi. Ölü sayısı artıyor, can kaybı beşe çıktı. Kamyonun üstünden atlayan üç saldırganın ateş açtığı bildiriliyor. İsveç polisi, saldırganın fotoğrafını medyaya dağıttı.

İsveç'in başkenti Stockholm'ün en işlek caddelerinden birinde yer alan alışveriş merkezine kamyonlu saldırı düzenlendi. Saldırıda en az beş kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı hastanelere taşındı. İsveç Başbakanı Stefan Lofven, yaşananların bir 'terör saldırısı' olduğunu resmen açıkladı. Başbakan Lofven, bir kişinin gözaltına alındığı bilgisini verdi. İsveç polisi, saldırganın fotoğrafını medyaya dağıttı.

Terör alarmı verilen ülkede, Başkent Stockholm'de olağanüstü hal ilan edildi. Polis helikopterleri Stockholm üstünde uçuyor, radyodan anons yapan polis halktan sokağa çıkmamasını istedi. Stockholm'deki metro seferleri iptal edildi ve istasyonlar kapatıldı. İsveç polisi, Stockholm'deki merkez tren istasyonunun tahliyesi için emir verdi. Stockholm'ün en büyük alışveriş merkezlerinden 'Mall of Stockholm' de, polis tarafından boşaltıldı.

Yerel medya, kamyonla terör estiren saldırganların ateş açtığını bildiriyor. Görgü tanıkları, maskeli üç saldırganın kamyondan atlayarak ateş açtığını söyledi.

İlk anlarda büyük panik

Saldırının ardından çok sayıda polis olay yerine koştu, kordona alınan bölgedeki siviller tahliye edildi.

Saldırıdan saniyeler sonra çekilen bir videoda, silah sesleri net şekilde duyuluyor. Panik halinde kaçışan insanların attıkları çığlıklar da yine videoda yer alıyor.

Saldırıdan hemen sonra çekilen ve sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta, büyük panik yaşandığı göze çarpıyor. Kamyonun çarptığı dükkandan alevler yükseliyor.

Reuters haber ajansının dünyaya servis ettiği bir karede, olay yerine gelen polislerin gaz maskesi taktığı görülüyor.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...