Tgrt Haber

İsveç şaşırttı: ‘Feminist dış politika’dan vazgeçti 

20 Ekim 2022 12:09 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 12:17
İsveç şaşırttı: ‘Feminist dış politika’dan vazgeçti 

İsveç’in yeni Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, “feminist dış politikayı” sonlandırdığını açıklarken toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışmaya devam edeceklerini açıkladı. 

İsveç’in yeni Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, “feminist dış politikayı” sonlandırdığını açıkladı.  İsveç’te göreve başlayan sağ hükümetten önce uzun yıllar iktidarda kalan sol hükümet, bu politikayı 2014’te başlatmış, diğer ülkelerle kurduğu ilişkilerin merkezine toplumsal cinsiyet eşitliğini koyan ilk ülke olmuştu. 

DIŞİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI 

Billstrom “İsveç ve hükümeti için toplumsal cinsiyet eşitliği kilit öneme sahip olsa da artık feminist Dış Politika yürütmeyeceğiz. Çünkü bazı şeylerin üzerindeki etiketler içeriğini görünmez kılabiliyor” dedi. Öte yandan, feminist dış politikayı desteklediğini söyleyen yeni sağ hükümetin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanı Paulina Brandberdg “Görevde olduğum sürece hükümetin politikalarını feminist olmasını sağlayacağım” dedi.

11 Eylül’deki seçimde Sosyal Demokratlar birinci olsa da, İsveç’i yıllardır yöneten sol koalisyon 3 sandalye farkla Parlamento’daki çoğunluğunu kaybetti. Merkez sağ, Hristiyan demokrat ve liberal partiler Cuma günü, aşırı sağcı İsveç Demokratları’nın dışardan desteklediği bir azınlık hükümeti kurdu.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...