Tgrt Haber

İsveç, Türkiye'nin talepleri karşısında çark etti: Hepsini karşılayamayız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Ocak 2023 18:18 - Güncelleme : 08 Ocak 2023 18:33

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda Türkiye ile müzakereleri devam ederken İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye'nin NATO üyeliği konusunda İsveç'ten kabul edemeyeceği taleplerde bulunduğunu ileri süren Kristersson, "Kendilerine veremeyeceğimiz, vermek istemediğiniz şeyleri de istiyor. Türkiye'nin taleplerinin hepsini karşılayamayız" dedi.

Eli kanlı terör örgütü PKK​ ve FETÖ'cülerin sığınağı haline gelen ve bu nedenle Türkiye​'nin NATO​ üyeliğine karşı çıktığı İsveç​ ve Finlandiya​ ile teröristlerin iadesi için gerçekleştirilen görüşmeler hız kesemden devam ederken İsveç Başbakanı Kristersson, dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye ile müzakereler hakkında son gelişmeleri aktaran Kristersson, Türkiye'nin NATO üyeliği konusunda İsveç'in kabul edemeyeceği bazı taleplerde bulunduğunu ileri sürdü.

"TÜRKİYE VEREMEYECEĞİZ ŞEYLERİ DE İSTİYOR"

Türkiye'nin yapacaklarını söyledikleri şeyleri yaptıklarını teyit ettiğini belirten Kristerson, "Ancak kendilerine veremeyeceğimiz, vermek istemediğiniz şeyleri de istiyor. Türkiye'nin taleplerinin hepsini karşılayamayız" dedi. Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliği konusunda ne zaman karar vereceğini bilmediklerini aktaran Kristersson, söz konusu kararın Türkiye'nin iç siyasetine ve İsveç'in ciddiyetini gösterme kapasitesine bağlı olacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

İsveç ve Finlandiya, geçtiğimiz sene şubat ayında Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası onlarca yıldır devam eden tarafsızlıklarına son vererek NATO’ya katılım için başvuruda bulunmuştu. Türkiye ise, terör örgütlerine karşı daha sert adımlar atmasını istediği Finlandiya ve İsveç’in üyeliklerini veto etmişti. Geçtiğimiz sene haziran ayında NATO zirvesi öncesi Finlandiya, İsveç ve Türkiye arasında Üçlü Muhtıra imzalamış ve söz konusu ülkeler terör örgütlerine karşı daha sert adımlar atmayı taahhüt etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...