Tgrt Haber

İsveç ve Danimarka alçak saldırılara yine göz yumdu: Aynı günde iki ayrı provokasyon

31 Temmuz 2023 19:23 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 19:28
İsveç ve Danimarka alçak saldırılara yine göz yumdu: Aynı günde iki ayrı provokasyon

Avrupa'da artan Kur'an-ı Kerim'i yakma provokasyonlarına karşı İslam dünyası harekete geçerken saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Danimarka ve İsveç'te alçak saldırıların yenisi gerçekleşti. İsveç'te Parlamento binası önünde Kur'an'ın sayfalarını yakan Salwan Momika, "Siz Kuran'ı yasaklayana dek defalarca yakacağım" tehdidinde bulundu.

Danimarka​ ve İsveç'te son dönemlerde artanİslam düşmanlığı​ ve Kur'an-ı Kerim​'i yakma provokasyonları dur durak bilmiyor. 

Danimarka'da işler iyice çığrından çıkarken hükümetin alçakça provokasyonlara göz yumması İslam dünyasını ayağa kaldırdı.

İŞLER ÇIĞRINDAN ÇIKTI!

Bugün de başkent Kopenhag'da İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli grubun üyeleri, Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.

İslam'a hakaret içeren pankart açan ve sloganlar atan grup, bu anları sosyal medya hesabından canlı paylaşırken polisin müdahale etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

YİNE TEHDİT ETTİLER

Grubun sosyal medya hesabında da, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT), İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıları görüşmek üzere bugün çevrim içi toplantısına atıfta bulunularak, "57 Müslüman ülke Batı'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını nasıl durduracağını tartışırken belli ki Kur'an'ı daha da yakmak zorunda kalacağız." ifadeleri kullanıldı.

İSVEÇ'TEKİ SALDIRIYI AYNI KİŞİ YAPTI

İsveç'te de daha önce de Kur'an-ı Kerim yakan Irak asıllı Salwan Momika, alçak provokasyonlarına bir yenisini daha ekledi. 

Parlamento önünde Kur'an-ı Kerim yakan şahıs, İslam dininin ülkede yasaklanmasını istedi.

İsveç Parlamentosu önüne geniş polis koruması altında gelen Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kur'an-ı Kerim'in üzerine bastı. İslam'a hakaret içeren sözler sarf eden Momika, Kur'an-ı Kerim'i ateşe verdi.

DANİMARKA HÜKÜMETİ HAREKETE GEÇTİ

Danimarka, ülkede son dönemde düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i yakma provokasyonlarını, birçok ülkenin kınadığına ve İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) 31 Temmuz'da bu konuyu ele almak üzere toplantı düzenleyeceğine dikkati çekerek, ülkedeki kültürel ve dini temelli saldırılara karşı önlem almanın yollarını araştıracağını bildirdi.

Kur'an-ı Kerim'e yönelik skandal eylemlerin yaşandığı ülkede hükümet harekete geçmeye çalışsa da ülke basınında 7 ayrı provokasyon​ yapılacağı ifade edildi.

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...