Tgrt Haber

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine sıcak bakmayan Macaristan'dan adım

22 Şubat 2023 11:13 - Güncelleme : 22 Şubat 2023 11:27
İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine sıcak bakmayan Macaristan'dan adım

Türkiye'nin yanı sıra İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine sıcak bakmayan Macaristan'ın mart ayında üyelikler için onay verebileceği iddia edildi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişiminin ardından İsveç​ ve FinlandiyaNATO​ üyeliği için başvuruda bulundu. Macaristan ve Türkiye ise iki ülkenin NATO üyeliğine sıcak bakmadı. Türkiye ile İsveç ve Finlandiya arasında üçlü mutabakat imzalandı ve verilen sözlerin yerine getirilmesi beklenirken Macaristan'dan olumlu bir adım geldi.

Macaristan medyasında yer alan ve gelecek hafta gerçekleştirilecek parlamento oturumunun gündemine dayandırılan haberlere göre, Macaristan Parlamentosu mart başında İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerini onaylayabilir.

MACARİSTAN DESTEKLEME KARARI ALMIŞTI

İsveç ve Finlandiya, Rusya’nın geçen yıl Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından NATO’ya üyelik başvurusunda bulunmuş ve ittifaka birlikte katılmak istediklerini belirtmişlerdi. Ancak üye ülkelerin neredeyse hepsinden onay gelirken, Macaristan ve Türkiye hâlâ başvuruları onaylamış değil.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, kasım ayında hükümetin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik taleplerini destekleme kararı aldığını söylemişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...