Tgrt Haber

İsveç'te enflasyonun sebebi dünyaca ünlü şarkıcı Beyonce! Ekonomistler sorumluyu buldu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Guardian
15 Haziran 2023 11:30 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 11:46
İsveç'te enflasyonun sebebi dünyaca ünlü şarkıcı Beyonce! Ekonomistler sorumluyu buldu

İsveç'te enflasyon mayıs ayında beklenilen seviyenin üstünde kaldı. Bazı analistler, enflasyondan Beyonce'yi sorumlu tuttu. 

İsveç​'te enflasyon​ mayısta resmi istatistiklere göre yüzde 9,7 olarak açıklandı. Nisan ayında ise yüzde 10,5 olarak duyurulan enflasyonda mayıs ayında azalma görülse de beklenilen seviyenin üstünde kaldı. İsveç'te son 6 ayda ilk kez yüzde 10'un altına inen enflasyon memnun etmedi.

İsveç'teki istatistik kurumu elektrik ve gıda fiyatlarındaki düşüşün enflasyonun inmesinde rol oynadığını açıklarken otellerin, restoranların ve kıyafetlerin fiyatlarında artış gözlemlendiği belirtildi.

''ENFLASYON BEYONCE​ YÜZÜNDEN ARTTI''

The Guardian'ın haberine göre, Danske Bank'ın İsveç Baş Ekonomisti Michael Grahn, enflasyon oranının beklenen seviyede olmamasının sebebinin Beyonce'nin Stokholm ziyareti olabileceğini söyledi. Ekonomist Grahn, Beyonce konserinin şehirde büyük bir heyecana neden olduğunu bu yüzden yüksek ihtimalle otel ve restoran fiyatlarında yüzde 0,2 veya 0,3'lük artış olduğunu söyledi.

İsveç'te enflasyonun sebebi dünyaca ünlü şarkıcı Beyonce! Ekonomistler sorumluyu buldu

Grahn bu tür etkilerin çok nadir görüldüğünü ve haziranda durumun normalleşmesini beklediğini ifade etti. Financial Times'a konuşan bir ekonomist ise Bruce Springsteen'in bu ay Gothenburg'da üç konser vereceğini dikkati çekerek, benzer bir durumun yaşanabileceğini öngördü.

Öte yandan Beyonce, Stokholm'de iki konser vermiş, on binlerce kişi başkente akın etmişti. AFP'ye göre, Stokholm'deki oteller dolduğu için insanlar başkentin dışında kaldı. Yurt dışından da binlerce gelen kişi oldu.

Kaynak: The Guardian

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...