Tgrt Haber

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan alçak provokasyoncunun ifadesi de skandal!

30 Haziran 2023 12:16 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 12:43
İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan alçak provokasyoncunun ifadesi de skandal!

İsveç'in başkenti Stockholm'de caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakarak alçak provokasyona imza atan Iraklının ifadesi ortaya çıktı. Iraklı Salwan Momika, ifadesinde de skandal sözler söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından NATO​'ya girmek isteyen İsveç​, Türkiye​'nin onayını alamamasına rağmen alçak provokasyonların da önüne geçmedi. Geçtiğimiz günlerde İsveç'in başkenti Stockholm'de cami önünde, polis eşiliğinde Kur'an-ı Kerim​ yakan Irak​ asıllı Salwan Momika'ya 'ifade özgürlüğü' kisvesiyle izin verildi.

Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden tepki çeken provokasyonu yapan Momika'nın ifadesinde de skandal sözler söylediği ortaya çıktı. Arabistan'ın önde gelen medya kuruluşu Al Arabiya'da çıkan haberde ise Momika'nın polise verdiği ifade yer aldı.

Kur'an yakan provokatörün "10 gün içinde Irak'ın Stockholm'deki büyükelçiliği önünde Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yakacağım" dediği öğrenildi.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan alçak provokasyoncunun ifadesi de skandal!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SERT TEPKİ

NATO'ya girmek için Türkiye'nin onayına ihtiyacı olan İsveç'te gerçekleştirilen alçak provokasyonun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sert açıklamalarda bulundu:

Müslümanlar olarak Kurban Bayramı'nı idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. Şu anda dünyanın dört bir köşesindeki 2 milyar Müslümanın kalbi, aynı manevi iklimde huzur buluyor. Ancak İslam ve insanlık düşmanları, polis korumasında gerçekleştirdikleri provokasyonlarla bu iklime gölge düşürmeye çalışıyor. Bayramın ilk günü mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan alçak saldırı bunlardan biridir. Bu cürmü işleyenler kadar fikir özgürlüğü kılıfı altında buna izin verenler, bu alçaklığa göz yumanlar emellerine ulaşamayacaktır. Türkiye olarak tahrik siyasetine de tehdit siyasetine de kesinlikle boyun eğmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum.

'BATILI KİBİR ABİDELERİNE ÖĞRETECEĞİZ'

Terör örgütleriyle ve İslam düşmanlığıyla kararlı mücadele edilinceye kadar tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce özgürlüğü olmadığını Batılı kibir abidelerine önünde sonunda öğreteceğiz.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...