Tgrt Haber

Bu gidişle NATO'ya girmek hayal! İsveç'ten bir skandal daha: Kur'an-ı Kerim yakma yasağı kaldırıldı

12 Haziran 2023 17:32 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 17:50
Bu gidişle NATO'ya girmek hayal! İsveç'ten bir skandal daha: Kur'an-ı Kerim yakma yasağı kaldırıldı

NATO'ya girmek için adeta Türkiye'ye yalvaran İsveç'te bir skandala daha imza atıldı. Yüksek Mahkeme, "Kur'an-ı Kerim yakma yasağını" kaldırma kararı aldı. Bu kararla birlikte İsveç bir kez daha gösterdi ki provokasyon girişimlerine göz yummaya devam edecek...

Rusya​'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından olası saldırılara karşı NATO​'ya kapak atmaya çalışan İsveç​, örgütte veto yetkisine sahip Türkiye​'ye muhtaç durumda. Terörle mücadele konusunda somut adımlar atan Finlandiya​'nın NATO üyeliğine onay veren Türkiye, aynı hamleleri bir türlü yapmayan İsveç'i ise bekleme odasında tutmaya devam ediyor.

KUR'AN YAKMA EYLEMLERİNE YASAL TEŞVİK

Türkiye'nin tüm ikazlarına rağmen terör konusunda beklenen adımları atmayan İsveç, bununla da kalmayıp skandal bir karara daha imza attı. İsveç'te Yüksek Mahkeme, polisin 'Kur'an-ı Kerim yakma yasağını' kaldırdı. Yüksek Mahkeme, İsveç polisinin güvenlik endişelerini gerekçe göstererek yasak kararını iptal etti.

Yüksek Mahkemeden yapılan açıklamada, şubatta Kur'an-ı Kerim yakmak isteyen iki kişiye güvenlik riski nedeniyle izin vermeyen polisin kararını 4 Nisan'da iptal eden İdare Mahkemesinin bu kararının onaylandığı duyuruldu. Mahkeme, polisten Kur'an-ı Kerim yakılmasını yasaklayan kararını kaldırmasını istedi.

PROVOKASYONA POLİS DUR DEMİŞTİ

İsveç'te şubatta Irak asıllı Salwan Momika, Irak'ın Stockholm Büyükelçiliğinde, Afrika kökenli Chris Makoundout da Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak istemiş, polis güvenlik gerekçesiyle bu provokasyonlara izin vermemişti.

Momika ve Makoundout, polisin kararını mahkemeye taşımıştı. İsveç İdare Mahkemesi, "güvenlik riski endişelerinin" gösteri yapma hakkını sınırlamak için yeterli olmadığını savunarak, polisin kararını iptal etmişti. Bunun üzerine Stockholm polisi kararı Yüksek Mahkemeye taşımıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...