Tgrt Haber

İsveç'te 'Pençe-Kılıç' paniği! Terör yandaşları protesto etti, PKK'lı vekil yardım istedi

20 Kasım 2022 16:35 - Güncelleme : 20 Kasım 2022 19:08
İsveç'te 'Pençe-Kılıç' paniği! Terör yandaşları protesto etti, PKK'lı vekil yardım istedi

Türk ordusunun Irak ve Suriye'nin kuzeyinde dün gece terör hedeflerine yönelik düzenlediği hava harekatı, Avrupa'daki PKK yandaşlarını panikletti. NATO'ya üyelik müzakereleri kapsamında terörle mücadele konusunda Türkiye'ye söz veren İsveç'te yine skandal görüntüler ortaya çıktı. Başkent Stockholm sokaklarına inen PKK sempatizanları, Pençe-Kılıç harekatını protesto ederek operasyonun durdurulması yönünde slogan attı. PKK yandaşı vekil Amineh Kakabaveh ise bölgenin yalnız bırakılmaması için ABD'den yardım dilendi.

İstiklal Caddesi’ndeki hain terör saldırısı sonrasında Milli Savunma Bakanlığı Irak ve Suriye’de terör örgütü PKK/PYD/YPG’ye yönelik  hava operasyonu gerçekleştirdi. Pençe-Kılıç adı verilen operasyon kapsamında teröristlere ait hedefler nokta atışıyla imha edilirken, PKK​ sempatizanları operasyondan rahatsız oldu.

İsveç​'te terör örgütü PKK/YPG yandaşları, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde terörü bitirmek için Türkiye​'nin başlattığı "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" operasyonunu protesto etti.

'OPERASYONLARI DURDURUN'

Başkent Stockholm'de Segels Torg Meydanı'nda toplanan terör örgütü yandaşları, İsveç'in "Türkiye'ye yönelik silah ambargosunu kaldırmasının" ve "Türkiye ile yapılan NATO anlaşmasının" iptalini istedi. PKK/YPG'yi simgeleyen paçavralar taşıyan göstericiler, "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" operasyonunun durdurulması çağrısı yaptı.

İsveç Parlamentosunda "terörle mücadele yasa tasarısı" 16 Kasım Çarşamba günü onaylanmıştı.

1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek yasada teröre bulaşan grupların örgütlenme özgürlüğü ve gösteri izni sınırlanırken, buna yönelik yeni yasaların çıkarılmasının önünün açılacağı belirtilmişti.

PKK YANDAŞI VEKİL'DEN YARDIM ÇAĞRISI

Harekatın ardından Türkiye karşıtı lobiler ve terörist elebaşları ABD'den medet umarak yardım çağrısında bulundu. Bu çağrılardan biri de NATO'ya girmek isteyen İsveç'te hükümetle arası bozulan ve PKK sempatizanlığı ile bilinen Amineh Kakabaveh'e ait.

Kakabaveh sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda harekatla ilgili olarak yardım istedi ve o bölgeyi 'yalnız bırakmayın" çağrısında bulundu. Skandal sözlere yer veren Kakabaveh, ikinci bir paylaşımında ise yine İsveç hükümetine seslenerek yaşananların çerçevesinde İsveç hükümetinin Türkiye'ye halen silah gönderip göndermeyeceğini sordu.

İsveç hükümetinden utanç duyduğunu ifade eden Kakabaveh skandal söylemlerine devam ederek yarın 6'da eylem için toplanılacağını ifade etti.

İsveç'te 'Pençe-Kılıç' paniği! Terör yandaşları protesto etti, PKK'lı vekil yardım istedi

PENÇE-KILIÇ HAREKATI İSVEÇ BASININDA

Ülkenin en büyük gazetelerinden Aftonbladet'in "Hesap günü geldi" yorumuyla duyurduğu haberde "Türkiye hava saldırılarıyla intikam alıyor" denildi. Haberde harekatın cumartesini pazara bağlayan gecede başlatıldığından bahsedilerek Milli Savunma Bakanlığının "O şeytanlar hain saldırılarının hesabını verecektir" mesajından da bahsedildi.

Ekspressen ise daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat ve Münbiç gibi şehirlerin temizlenmesi gerektiği sözlerine atıf yaptığı haberinde MSB'nin gece vakti 'Hesap zamanı' notuyla başlattığı paylaşımına yer verdi.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...