Tgrt Haber

İsveç'ten alçak gösteriye skandal karar: Resmen sahip çıktılar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Ocak 2023 16:18 - Güncelleme : 16 Ocak 2023 16:43

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir grup terör örgütü PKK sempatizanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan alçak bir gösteriye imza atmıştı. Türkiye'den PKK'lılara ve onlara göz yuman İsveç hükümetine peş peşe tepkiler gösterilirken İsveç savcılığı rezalete resmen sahip çıktı.

İsveç​'te PKK​ sempatizanları başkent Stockholm'de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan alçak bir gösteriye imza atmıştı. PKK'lılara ve bu alçak eyleme göz yuman İsveç hükümetine Türkiye​'den peş peşe çok sert tepki gelmişti. Ankara'dan yapılan açıklamalarda NATO​ üyeliği için Türkiye'nin 'evet' demesini bekleyen İsveç'in ülkesinden teröristlere göz yumarak bu süreceği zora soktuğu aktarılmıştı. En son Cuhmurbaşkanı Erdoğan​ da İsveç'e tepki göstererek, "Bu duruma karşı eğer bir el koymazlarsa İsveç ile münasebetlerimizi çok daha gerebilir" ifadelerini kullanmıştı.

Alçak gösteriyi yapan PKK sempatizanları için harekete geçmeyen İsveç'e her geçen gün tepkiler gelemeye devam ederken İsveç savcılığı skandal bir karara imza attı. NATO'ya üye olabilmek için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç işleri iyice zora soktu. Stockholm merkezli günlük gazete Aftonbladet, akçak gösteri için savcılığın kararını son dakika duyurdu.

'YETERİ KADAR HAKARET YOK'

Söz konusu habere göre, Stockholm Şehir Savcılığı'ndan Savcı Lucas Eriksson, Stockholm Belediye Binası'nın önündeki olayın suç teşkil etmediğine karar verdi. Gazete kararın kesin olduğunu ve dosyanın kapatıldığını duyurdu. Aynı haberde savcının davayı bir hakaret davası olarak ele aldığı ancak incelemeler sonrası 'yeteri kadar hakaret olmadığı' sonucuna varıldığı belirtildi. Savcı davayı kapattığının altını çizdi ve 'Bir inceleme talep edilebilir ve daha sonra başka bir savcı bu davayı inceleyebilir' değerlendirmesinde bulundu.

KRISTERSSON: NATO ÜYELİĞİ İÇİN BİR SABOTAJDIR

Öte yandan skandal sonrası açıklamalarda bulunan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, terör örgütü PKK destekçilerinin başkent Stockholm'de belediye binası önündeki provokasyonu için "Bu olay İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için bir sabotajdır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...