Tgrt Haber

İsveç'teki alçak provokasyona Çin'den tepki: İnanca saygı gösterilmeli 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
04 Temmuz 2023 20:00 - Güncelleme : 04 Temmuz 2023 20:06
İsveç'teki alçak provokasyona Çin'den tepki: İnanca saygı gösterilmeli 

İsveç’teki Kur’an-ı Kerim yakılmasına yönelik skandal eyleme bir tepki de Çin'den geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin’in farklı medeniyetler arasında karşılıklı saygı, kapsayıcılık ve karşılıklı öğrenme anlayışından yana olduğunu vurgularken yaşanan olayı, 'inançlara saygı gösterilmemesi' olarak nitelendirdi.  

İsveç’teki skandal Kur’an-ı Kerim yakma eyleminin yankıları sürüyor. Dünyanın farklı noktalarındanİsveç​'e tepki gelirken basın toplantısında konuşan Çin​ Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, yaşanan skandal olayı 'İslamafobi' olarak değerlendirdi. 

Mao Ning, Çin’in öteden beri farklı medeniyetler arasında karşılıklı saygı, kapsayıcılık ve karşılıklı öğrenme anlayışından yana olduğunun altını çizerken, İslam medeniyetinin dünya medeniyetine önemli katkı yaptığını söyledi. 

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ' ÇATIŞMA ÇIKARMAMALI"

Mao Ning, Müslümanların inancına ve dinî duygularına saygı gösterilmesi, sözde “ifade özgürlüğü”nün medeniyetler arası çatışmaları kışkırtan ve medeniyet arası zıtlaşma çıkaran bir bahane olmaması gerektiğini söyledi. 

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan alçak provokasyoncunun ifadesi de skandal!

Mao Ning, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından Mart ayında Küresel Medeniyet İnisiyatifi’nin ortaya koyulduğunu hatırlatarak, söz konusu inisiyatifte medeniyetler arası eşitlik, karşılıklı öğrenme, diyalog ve kapsayıcılık ilkelerinin izlenmesi çağrısı yapıldığını, medeniyetler arasındaki ayrımın medeniyetler arasındaki iletişimle, medeniyetler arasındaki çatışmanın medeniyetler arasındaki karşılıklı öğrenme ile ve medeniyetin üstünlüğünün de medeniyetin kapsamcılığı ile aşılması gerektiğinin söyledi.

Mao, Çin’in uluslararası toplumla birlikte Küresel Medeniyet İnisiyatifi’nin ruhunu ileriye taşımaya, medeniyetler arasındaki iletişimi ve diyalogu somut adımlarla ilerletmeye ve dünya medeniyetlerinin çeşitliliğini ortaklaşa korumaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...