Tgrt Haber

İsveç'ten itiraf gibi açıklama: PKK'yı finanse ettik

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
07 Temmuz 2023 11:38 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 14:45
İsveç'ten itiraf gibi açıklama: PKK'yı finanse ettik

Dünya İsveç’in NATO üyeliğinin alındığı zirveye çevrildi. Türkiye'nin PKK konsundaki çekincilerini haklı çıkaran tavurları sürdüren İsveç'ten dünyayı şaşkınıa çeviren açıklama geldi. Eski Dışişleri Bakanı Ann Linde Türkiye’nin ciddi terör saldırısına maruz kaldığını belirterek PKK/YPG’ye finansal yardımda bulunduklarını itiraf etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrasında NATO’ya girmek isteyen İsveç​, Türkiye’nin “veto” resti ile karşılaştı. Ülkesinde terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin eylemlerine izin veren ayrıca Kur’an-ı Kerim yakılmasına da ses çıkarmayan İsveç’e TürkiyeNATO​ kapılarını kapattı. Uzun görüşmeler ve yoğun diplomasilerin sürdüğü görüşmelerde Türkiye’den İsveç’e peş peşe talepler geldi. Terör örgütü mensuplarının iadesi ve finansal olarak yapılan yardımların kesilmesini isteyen Ankara’nın talebine İsveç bazı adımlar atarak cevap verdi. Dünyanın dikkatlerinin çevrildiği NATO zirvesi sürerken, bu ülkeden gelen PKK itirafı ise şaşkınlığa neden oldu. 

İsveç'ten itiraf gibi açıklama: PKK'yı finanse ettik

HAKAN FİDAN SON UYARISINI YAPTI

NATO ittifakına üye olmak için Türkiye’nin koyduğu şartları tam anlamıyla yerine getirmeyen İsveç ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önceki gün son uyarısını yaptı. NATO karargahında İsveç'li ve Finlandiyalı mevkidaşlarıyla bir araya gelen Fidan, Üçlü Muhtıra’nın gereklerinin harfiyen yerine getirilmesini istedi. Fidan, “PKK, FETÖ gibi terör örgütleri, İsveç sokaklarında gösterilerine devam edecekse mevzuat değişiminin Türkiye için manası kalmıyor” dedi.

ESKİ DIŞİŞLERİ BAKANINDAN İTİRAF 

11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek NATO Zirvesi'nde ittifaka katılmak isteyen İsveç'in nasıl bir yol izleyeceği merak edilirken eski Dışişleri Bakanı Ann Linde, İsveç devlet televizyonuna dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin ciddi şekilde terör saldırılarına maruz kaldığını söyleyen Linde, İsveç dahil diğer ülkelerin bu durumu yeterince ciddiye almadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu durumu eleştirme hakkı olduğunu söyleyen Linde, ülkesinin terör örgütü PKK/YPG'ye finansal yardım yaptığını itiraf etti.

Eski İsveç Dışişleri Bakanı Linde, "Türkiye'nin terörden çok ama çok etkilendiğini ve belki de diğer ülkelerin bunu ciddiye almadığını düşünerek bu şekilde haklı olduğunu düşünüyoruz. PKK’nın İsveç tarafından finanse edildiği konusunda da haklılar" dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...