Tgrt Haber

İsveç'ten 'Türkiye haklı' çıkışı! Terörle mücadele mesajı da geldi

29 Ekim 2022 09:07 - Güncelleme : 29 Ekim 2022 09:24
İsveç'ten 'Türkiye haklı' çıkışı! Terörle mücadele mesajı da geldi

NATO'ya girmek isteyen İsveç'ten Türkiye için 'haklılar' çıkışı geldi. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye'nin İsveç'ten üçlü muhtıraya uymasını istemesi konusunda haklı olduğunu söyledi.

İsveç​ ve Finlandiya​'nın terörle bağlantıları nedeniyle Türkiye​'nin isteği üçlü muhtıraya uyulmasıyken ılımlı açıklamalar gelmeye başladı. İsveç cephesinden tarihi açıklamalar geldi. Türkiye-İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan mutabakat kapsamında Ankara, Helsinki ve Stockholm yönetimlerinden ülkede PKK/YPG ve FETÖ ile ilintili isimlerin iadesini istedi. Tüm bu süreç devam ederken, İsveç ve Finlandiya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

İsveç'in yeni Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'dan NATOmutabakatıyla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmesini beklemesini son derece 'haklı' olarak nitelendirdi. Klistersson, 'Finlandiya ve İsveç'in NATO yolculuğunda birlikte olduğunu' da dile getirdi. İsveç'in yeni seçilen Başbakanı, 'Türkiye'nin uluslararası terörizm ile mücadelesine saygı duyuyoruz' dedi. Finlandiya Başbakanı Sanna Marin de Kristersson'a destek verirken, "Bizim için İsveç ve Finlandiya'nın el ele NATO'ya girmesi çok önemli" dedi.

İsveç'ten 'Türkiye haklı' çıkışı! Terörle mücadele mesajı da geldi

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan mutabakat kapsamında, Türkiye, iki ülkenin NATO üyeliğine yeşil ışık yakmıştı. Türkiye'nin 'terörle mücadele' konusundaki beklentilerine genel olarak olumlu yanıt veren İsveç ve Finlandiya, mutabakat muhtırasında "örgüt" olarak bahsedilen PYD/YPG ve Türk tarafının 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tutup "terör örgütü" olarak nitelediği Gülen yapılanmasına destek sağlamayacaklarını beyan etmişti. İsveç daha sonraki dönemde ise Türkiye'ye silah ambargosunun kaldırıldığını açıklamıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...