Tgrt Haber

İtalya Başbakanı Meloni: Gazze'de yaşananlar beni derinden üzdü

Editör: Boran Denizeri / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Ekim 2023 12:40 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 12:50
İtalya Başbakanı Meloni: Gazze'de yaşananlar beni derinden üzdü

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İsrail'in Gazze'de bir hastaneye düzenlediği saldırının ardından "Gazze'deki el-Ehli Hastanesi'nde yaşananlar beni derinden üzdü" açıklamasını yaptı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni​, İsrail'in Gazze​'deki el-Ehli Baptist Hastanesine dün düzenlediği ve en az 500 Filistinlinin yaşamını yitirdiği saldırı sonrasında "X" platformundan paylaşımda bulundu.

"İTALYA, HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN TAZİYELERİNİ İFADE EDİYOR"

Başbakan Meloni, "Gazze'deki el-Ehli Hastanesi'nde yaşananlar beni derinden üzdü. İtalya, hayatını kaybedenler için derin taziyelerini ifade ediyor ve ailelere, yaralılara yakınlığını belirtiyor. Olayların dinamiklerinin kesin olarak teyit edilmesini beklerken, sivil halkın korunması, acil insani sorunların çözülmesi ve bu krize hızlı bir çözüm sağlanması taahhüdümüzü bir kez daha yineliyoruz." ifadelerini kullandı.

"DEHŞET VE ACI İÇİNDEYİM"

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de dün olayın ardından "X" platformunda, "Gazze'deki el-Ehli Hastanesi'nde yüzlerce kişinin ölümü nedeniyle dehşet ve acı içindeyim. Sivil halkın korunması, çatışma sırasında dahi mutlak öncelik olmalıdır." yorumunu yapmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...