Tgrt Haber

İtalya'da apartman toplantısına silahlı saldırı: Başbakan Meloni'nin arkadaşı da öldürüldü

12 Aralık 2022 11:00 - Güncelleme : 12 Aralık 2022 11:16
İtalya'da apartman toplantısına silahlı saldırı: Başbakan Meloni'nin arkadaşı da öldürüldü

İtalya'da bir kafede apartman toplantısı için toplananlara bir kişi, silahlı saldırıda bulundu. Saldırgan, 3 kadını öldürdü, 4 kişiyi ise yaraladı. Ölen kadınlardan birinin Başbakan Giorgia Meloni'nin arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

İtalya'nın başkenti Roma​'da bir kafede düzenlenen apartman​ toplantısına silahlı saldırı​ düzenlendi. 3 kadının öldüğü, 4 kişinin yaralandığı saldırıyı apartman yönetimiyle sorunlar yaşayan 57 yaşındaki bir kişi olduğu ortaya çıktı. Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri olayı 'korkunç bir şiddet' olarak tanımladı ve bugün olağanüstü toplantı yapacağını açıkladı.

La Repubblica'ya konuşan görgü tanıklarından Luciana Ciorba, saldırganın kafeye girdikten sonra "Hepinizi öldüreceğim" diye bağırdığını söyledi. Saldırgan, polis olay yerine ulaşmadan, kafedekiler tarafından etkisiz hale getirildi. Yaralılardan birinin sağlık durumunun ciddi olduğu açıklandı.

ÖLENLERDEN BİRİ BAŞBAKAN MELONİ'NİN ARKADAŞIYDI

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni kurbanların ailelerine başsağlığı mesajı gönderirken, ölen Nicoletta Golisano'nun da arkadaşı olduğunu açıkladı. Hayatını kaybeden diğer kadınların adları Elisabetta Silenzi ve Sabina Sperandio. Saldırganın, saldırıda kullandığı Glock marka tabancayı bir poligondan çaldığı tahmin ediliyor.

İtalya'da apartman toplantısına silahlı saldırı: Başbakan Meloni'nin arkadaşı da öldürüldü

Başbakan Meloni, poligonun kapatıldığını ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Polis saldırının neden gerçekleştirildiğine dair bir açıklama yapmazken, yerel medya saldırganın apartman yönetimiyle sorunları olduğunu iddia etti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...