Tgrt Haber

Kahreden olay! Yangını söndürürken vuruldu

01 Şubat 2022 10:00 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:45
Kahreden olay! Yangını söndürürken vuruldu

ABD’de bir itfaiyeci yangına mücadele ederken vurularak öldürüldü.

ABD’de Kaliforniya eyaletinde Vidal Max Fortuna adlı itfaiyeci yangını söndürürken kurşunların hedefi oldu. Kaliforniya’daki bir çöp tenekesi yangını sırasında vurulan 47 yaşındaki Fortuna, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Arkasında gözü yaşlı bir eş ve iki yetişkin çocuk bıraktı. 

Olay şöyle geçekleşti. Stockton İtfaiyesi, Pazartesi sabahı saat 4:45'te bir çöp tenekesi yangını ihbarı alındı. Olay yerine giden itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bu sırada silah sesleri duyuldu. Vurulan Fortuna, en yakın sağlık kuruluşuna kaldırıldı ve tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Şüpheli 67 yaşındaki Robert Somerville, olay yerinde tutuklandı. 

CENAZEYE EŞLİK ETTİLER 

Stockton İtfaiye Şefi Rick Edwards, cinayeti "en kötü kabus" olarak ifade etti. Stockton Polis Departmanı sözcüsü Joe Silva, dedektiflerin olayın nedenini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ve kişilerin birbirlerini tanıyıp tanımadığını bilmediklerini söyledi. 

Stockton İtfaiyesi ve Polis Departmanları, Fortuna'ya San Joaquin County Şerif Ofisi'nden Casa Bonita Cenaze Evi'ne kadar eşlik etti.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...