Tgrt Haber

Japon bilim adamı paylaştı: Depremin uydu görüntüleri dehşeti gözler önüne serdi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Şubat 2023 07:03 - Güncelleme : 17 Şubat 2023 07:13

Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin yol açtığı hasar ve yıkım uydu görüntüleri ile bir kez daha gözler önüne serildi. Japon bilim adamı Hidenori Watanabe sosyal medya hesabından görüntüleri “Yüksek katlı binaların çoğunun yıkılması büyük hasara neden oldu” notuyla paylaştı.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş​ merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem​ 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Depremin yaralarını sarmak için gerek yurt içinden gerek ise yurt dışından gelen yardımlarla sarılmaya çalışılırken çekilen uydu görüntüleri yaşanan dehşeti gözler önüne serdi. Tokyo Üniversitesi Disiplinlerarası Bilgi Çalışmaları Enstitüsü'nden Profesör Hidenori Watanabe'nin yaptığı çalışma sarsıntıların neden olduğu yıkımı paylaştı.

FAY HATTI​ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Deprem bölgesini uydu görüntüleri ile mercek altına alan Watanabe, verileri sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaştı. Dijital arşivleme ve bilgi teknolojileri konularında uzman olan Watanabe, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinden İslahiye ilçesine uzanan fay hattını görüntülediklerini kaydederken, Şanlıurfa'ya dair görüntüler için ise "Kentin birçok bölgesinde görülen yardım çadırları, hasarın boyutunu gözler önüne seriyor" ifadelerini kullandı. Watanabe, Hatay'daki hasara dair uydu görüntülerini ise, "Şehirdeki yüksek katlı binaların çoğunun yıkılması büyük hasara neden oldu" notuyla paylaştı.

Watanabe, geçtiğimiz sene liderlik ettiği ekiple birlikte Rusya işgalinin Ukrayna'da neden olduğu yıkımı gösteren dijital bir harita oluşturarak kamuoyunun dikkatini çekmişti.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...