Tgrt Haber

Sadece eşyalarına ulaşılabildi! Japon dağcının feci ölümü

16 Ağustos 2023 10:35 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 10:52
Sadece eşyalarına ulaşılabildi! Japon dağcının feci ölümü

Pakistan'ın Gilgit-Baltistan bölgesinde yüksek bir zirveye tırmanış yapan Japon dağcı Shinji Tamura, binlerce metre yüksekten düşerek hayatını kaybetti.

Japonya'dan Pakistan'ın Gilgit-Baltistan bölgesinin Andak Vadisi'nde daha önce hiç çıkılmamış bir zirveye tırmanmak için gelen iki dağcıdan biri feci şekilde hayatını kaybetti, diğeri ise yaralandı. 

Pakistan Dağcılık Kulübü Sekreteri Karrar Haidri, yaptığı açıklamada, Japon dağcı Shinji Tamura'nın zirveye tırmanışı sırasında 5 bin 380 metre yükseklikteyken düştüğünü ve hayatını kaybettiğini, diğer Japon dağcı Semba Takayasu'nun ise yaralandığını söyledi.

Haidri, Japon dağcıya ait bazı eşyaları bulduklarını ancak cesedine ulaşamadıklarını belirtti.

Sadece eşyalarına ulaşılabildi! Japon dağcının feci ölümü

DÜNYANIN EN YÜKSEK 2. DAĞI K2

Öte yandan Her yıl Pakistan'daki zirvelere tırmanmak için binlerce dağcı Gilgit-Baltistan bölgesini ziyaret ediyor. Gilgit Baltistan bölgesi, aralarında dünyanın en yüksek ikinci dağı K2'nin de bulunduğu 8 bin metrenin üzerinde 5 zirveye ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...