Tgrt Haber

Japonya 124 yılın en sıcak yazını geçirdi: Birlerce kişi hastaneye kaldırıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Eylül 2022 09:37 - Güncelleme : 03 Eylül 2022 12:52
Japonya 124 yılın en sıcak yazını geçirdi: Birlerce kişi hastaneye kaldırıldı

Japonya'da 1898 yılından bu yana görülen 2'inci en sıcak yaz mevsimini geçirdi. Ülkenin bazı bölgelerinde termometreler 40 dereceyi geçerken 12 kişi de aşırı sıcaklardan hayatını kaybetmişti. Binlerce kişi de sıcak çarpmasından hastaneye kaldırıldı.

Japonya​ bu yaz kavuurucu sıcaklıklar mücadele etti. Ülkenin meteoroloji müdürlüğü, 1898'den bu yana görülen ikinci en sıcak yaz mevsiminin yaşadığı açıklandı. Bu yılın Haziran ve Ağustos ayları arasındaki verilerde, ortalama sıcaklık değerlerinin normalden 0,91 santigrat derece daha sıcak olduğunun tespit edildi.

İstatistiki verilerin kayda alınmaya başladığı yıl olan 1898'den bu yana ülkede görülen en sıcak ikinci yaz ayının bu yıl yaşanırkne , ülke genelindeki en sıcak yazın ise 2010'da görüldüğü hatırlatıldı.

NEDENİ KÜRESEL ISINMA

Özellikle ülkenin Okinawa​ ve Anami bölgelerinde gözlenen sıcaklık değerlerinde artış yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, yüksek sıcaklıkların Japonya'nın güneyini etkileyen Pasifik yüksek basınç sisteminden kaynaklandığını belirtti. Ayrıca küresel ısınmanın da aşırı sıcaklık değerlerinin görülmesine neden olmuş olabileceği kaydedildi.

EN AZ 12 KİŞİ AŞIRI SICAKLARDAN ÖLDÜ

Japonya'da termometreler bu yaz 40,4 dereceyi bulan ölümcül sıcaklık değerlerini göstermiş, en az 12 kişi aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetmişti. Binlerce kişi ise sıcak çarpmasına bağlı semptomlar nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...