Tgrt Haber

Japonya, Ukrayna'nın 60 milyon dolarlık borcunu erteledi

18 Ocak 2023 08:57 - Güncelleme : 18 Ocak 2023 09:07
Japonya, Ukrayna'nın 60 milyon dolarlık borcunu erteledi

Rusya'nın işgal girişimi sonrası kendini büyük bir ekonomik sıkıntının içinde bulan Ukrayna'ya yardımlar kesilmiyor. Japonya, Ukrayna'nın 60 milyon dolarlık borcunu erteleme kararı aldı.

Rusya​'nın geçtiğimiz yıl şubat ayında başlattığı Ukrayna​'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. Savaşın ilk gününden bu yana ağır kayıplar veren Ukrayna, kendini büyük bir ekonomik krizin içinde bulmuştu. İşgal girişimiyle başta ABD​ olmak üzere birçok Avrupa ülkelesi Rusya'ya ağır yaptırımlar uygularken bir yandan da Ukrayna'ya maddi yardımlarda bulundu. Ukrayna'ya bir yardım da Japonya​'dan geldi.

60 MİLYON DOLARLIK BORÇLARI ERTELENDİ

Japonya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılanan açıklamaya göre, Ukrayna Maliye Bakanı Sergii Marchenko ile Japonya'nın Kiev Büyükelçisi Matsuda Kuninori borç ertelemeye ilişkin görüştü. Japon hükümeti, ekonomik yükün hafifletilmesi amacıyla Ukrayna'nın 7,8 milyar yenlik (60 milyon dolar) borcunun ertlenemesine karar verdi.

2027'DEN SONRA 10 TAKSİT HALİNDE ÖDENECEK

Karar doğrultusunda söz konusu borç, Haziran 2027'den itibaren 10 taksit halinde geri ödenecek. Hükümet, Ukrayna'ya desteklerin sürdürülmesi için G7 ülkeleri ve uluslararası toplumla işbirliğine devam edileceğini bildirdi.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...