Tgrt Haber

Abe’ye devlet cenazesi düzenlemesini protesto etti! Kendini ateşe verdi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Eylül 2022 08:29 - Güncelleme : 21 Eylül 2022 08:35
Abe’ye devlet cenazesi düzenlemesini protesto etti! Kendini ateşe verdi

Japonya’da suikast sonucu hayatını kaybeden eski başbakan Abe Şinzo’ya devlet cenazesi düzenlemesini protesto eden bir kişi Tokyo’da Başbakanlık Konutu yakınında kendini ateşe verdi. Polis olay yerinde ‘kişisel olarak şiddetle karşıyım’ notunu ele geçirirken protestocunun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.

Japonya’da 8 Temmuz’da partisinin batıdaki Nara​ kentindeki açık hava etkinliğinde konuşma yaptığı esnada arkadan açılan ateşle öldürülen eski Başbakan​ Abe Şinzo için düzenlenen cenaze töreni hala ülkede büyük bir tartışma konusu. Abe’ye devlet cenazesi düzenlenmesine yönelik protestolara bir yenisi bugün eklendi. Tokyo’da Başbakanlık Konutu yakınlarına giden 70’li yaşlarda bir adam kendini ateşe vererek intihara teşebbüs etti.

POLİS EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Polise ekipleri, birçok hükümet binası ve Japon Meclisi’nin yer aldığı Kasumigaseki’de güvenlik önlemleri alırken bilinci yerinde olan protestocu hastaneye kaldırıldı. Başkent Emniyeti tarafından yapılan açıklamaya göre “kendisini benzine bulayıp ateşe verdiği” yönünde açıklamalarda bulunuldu. Polis olay yerinde Abe'ye devlet cenazesi düzenlenmesine "kişisel olarak şiddetle karşıyım" notunu ele geçirdi.

HALK DEVLET CENAZESİNE İKNA OLMADI

Yoşida Şigeru'nun cenazesi sonrası, Abe'nin merasimi, İkinci Dünya Savaşı sonrası eski bir Başbakan için devlet nezdinde düzenlenen ikinci resmi cenaze merasimi olacak. Kyodo ajansının ülke genelinde yaptığı kamuoyu anketinde, 27 Eylül'de Abe'ye devlet cenazesi düzenlenmesine, katılımcıların yüzde 56'sının "ikna olmadığı" ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...