Tgrt Haber

Japonya'da gelirlerini eksik beyan eden bakanlar istifa etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Aralık 2023 08:51 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 09:00
Japonya'da gelirlerini eksik beyan eden bakanlar istifa etti

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, bağış etkinliğinde gelirlerini eksik beyan eden bakanların görevden alınacağını açıklamıştı. O bakanlar bugün istifa ettiklerini açıkladı.

Japonya​'da iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) içindeki bazı milletvekillerinin, parti bağış etkinliklerinde gelirleri eksik beyan ettiği iddiaları ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Bu skandal iddianın ardından Başbakan Kişida Fumio​ kabinesinde görevli 4 bakanın görevden alınacağını açıklamıştı. 

O bakanlar bugün istifalarını açıkladı. Başbakan Kişida, bakanların istifalarını kabul etti ve bu durumu 'oldukça talihsiz' olarak yorumladı. Ayrıca, halkın siyasete yönelik güveninin sarsıldığını belirten Kişida, bu güvenin onarılmadan siyasi istikrarın sağlanamayacağını söyledi.

Skandalın ortaya çıkmasından sonra İstifa eden bakanlar şu şekilde:

  • Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu
  • Ekonomi Bakanı Nişimura Yasutoşi
  • Tarım Bakanı Miyaşita İçir
  • İçişleri Bakanı Suzuki Junji

SKANDALDAN SONRA GÜVEN SARSILDI

Öte yandan istifa eden kabinenin kıdemli bakan yardımcıları ile parlamenter bakan yardımcılarının da olduğu belirtildi Bu gelişmelerle birlikte, Başbakan Kişida kabinesinde 4 üst düzey koltuğun boşaldığı ve hükümetin güvenilirliği konusunda bazı endişelerin başladığı belirtiliyor. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...