Tgrt Haber

Japonya'da tayfun felaketi! Uçuşlar iptal, 700 bin kişiye tahliye çağrısı: Ölü ve yaralılar var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
02 Ağustos 2023 11:30 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 11:34
Japonya'da tayfun felaketi! Uçuşlar iptal, 700 bin kişiye tahliye çağrısı: Ölü ve yaralılar var

Japonya'da etkili olan Khanun Tayfunu'nun bilançosu ağır oldu. Okinawa eyaletinde etkili olan tayfun nedeniyle yüzlerce uçuş iptal edilirken, tehlike nedeniyle 700 bin kişiye çağrısı yapıldı. Yerleşim yerlerini vuran tayfunda bir kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Doğu Asya ülkelerinden Japonya​ tayfun felaketiyle boğuşuyor. Dünden beri etkili olan Khanun Tayfunu'nda bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Hızı saatte 234 kilometreyi bulan ve erleşim yerlerini vuran tayfunda binlerce ev elektriksiz kaldı, çok sayıda uçuş iptal edildi.

Japonya Yangın ve Afet Yönetimi Ajansı, şiddetli rüzgar nedeniyle uçan bir garaj çatısının altında kalan 90 yaşındaki bir Okinawa​ sakininin yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Farklı kesimlerde yaşayan en az 22 kişinin şiddetli rüzgarlar nedeniyle yaralandığı aktarılırken, eyalet genelinde yaklaşık 700 bin kişiye tahliye çağrısı yapıldı.

10 BİN EV ELEKTRİKSİZ KALDI

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; enerji sağlayıcı Okinawa Electric Power şirketi, eyaletteki yerleşimin yaklaşık yüzde 34'ünü oluşturan 212 bin 530 hanede elektrik kesintisi yaşandığını açıklarken, Okinawa'nın kuzeyindeki Kagoshima eyaletine bağlı Amami adalarında ise 10 bin 30 evin elektriksiz kaldığı bildirildi.

Japonya'da tayfun nedeniyle bir kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

ULAŞIM FELÇ OLDU

Khanun Tayfunu'nun neden olduğu şiddetli yağış ve rüzgarlar Okinawa eyaletinde ulaşımı da felç etti. Japonya Ulaştırma Bakanlığı dün ve bugün gerçekleştirilmesi planlanan toplam 951 uçuşun iptal edildiğini açıklarken, 35 feribot seferinin de askıya alındığını aktardı.

SU BASKINI VE TOPRAK KAYMASINA KARŞI UYARI

Şiddetli yağışlar sonucu Okinawa eyaletindeki birçok bölgede su baskınları yaşanırken, rüzgar nedeniyle bazı yapıların çatıları uçtu, araçlar devrildi. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), rüzgar hızının Okinawa eyaletinde bugün saatte 234 kilometreyi bulabileceği uyarısı yaparken, tayfunun yarın sabaha kadar etkisini sürdüreceği açıklandı. Yerel yetkililer, riskli bölgelerde yaşayan sakinleri muhtemel su baskınları ve toprak kaymalarına karşı uyardı.

Kaynak: TGRT Haber / İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...