Tgrt Haber

Japonya'da yeni maske kararı: Yönetmelik hafifledi, kişisel tercihe bırakıldı

13 Mart 2023 08:58 - Güncelleme : 13 Mart 2023 09:11
Japonya'da yeni maske kararı: Yönetmelik hafifledi, kişisel tercihe bırakıldı

Japonya'da -koronavirüs salgınıyla başlayan zorunlu maske kullanımına ilişkin yönetmelikte yeni bir karar alındı. Yasal zorunluluk olmamasına rağmen, tavsiye niteliğindeki maske yönetmeliği gevşetildi.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs​ salgınıyla birlikte ülkelerde maske​ kullanımı zorunlu hale getirilmişti. Japonya​'da 2020'den bu yanan yürürlükteki maske takma yönetmeliği değiştirildi. Yasal zorunluluk olmamasına rağmen, tavsiye niteliğindeki maske yönetmeliği gevşetildi. Maske takma ülke genelinde, kişinin kendi tercihine bırakıldı.

Yeni yönetmeliğe göre; hava yolu, demir yolu, otobüs dahil toplu ulaşım​ araçlarında kişilerden maske takılması talep edilmeyecek. Eğitim kurumları, prensip gereği akademik yılın başladığı 1 Nisan'dan itibaren maske isteklerini sonlandıracak.

Berberler, güzellik salonları gibi yakın temasının sürdüğü hizmet noktalarında ise müşterilerden maske takmaları istenebilecek. Konser gibi sosyal etkinliklerde de katılımcılardan, bu faaliyetleri organize edenlerin kurallarına uymaları istenecek.

ÜLKENİN YARISI MASKE TAKMAK İSTİYOR

Yahoo Japan kuruluşunun 80 bini aşkın kişiye gerçekleştirilen çevrim içi anketinde katılımcıların yüzde 46,5'u maske takmayı sürdüreceğini beyan etti. Ankete katılanların yüzde 27'si maske takmayı bırakacağını ve katılımcıların yüzde 26'sı ise bulunduğu yere göre karar vereceğini belirtti.

EN DÜŞÜK SEVİYE OLAN 5. KADEMEYE İNDİRİLECEK

Japonya'da Kovid-19'un statüsü, salgın hastalıkların değerlendirildiği 5 kademeli ölçek içerisinde, en şiddetli ikinci kademede yer alıyor. Başbakan Kişida Fumio​ hükümeti mayıs ayı başında, Kovid-19'u, verem gibi hastalıkların değerlendirildiği, en düşük seviye olan 5. kademeye indirmeyi hedefliyor.

 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...