Tgrt Haber

Japonya’daki 7.6’lık depremin ardından uyarılar sürüyor: Benzer şiddette vuracak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Ocak 2024 20:17 - Güncelleme : 01 Ocak 2024 20:23

Japonya’da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremim ardından yetkililerden yeni uyarılar gelmeye devam ediyor. 2 kişi hayatını kaybettiği felakette 50’den fazla ev yıkıldı. Önümüzdeki 1 haftaya dikkat çeken yetkililer, 'benzer şiddette depremler meydana gelebilir' uyarısı yaptı.

Japonya​'da Ishikawa​ eyaletinde 7.6 büyüklüğündeki bir deprem​ meydana gelmiş, deprem nedeniyle kıyı kesimler için tsunami​ uyarısı yapılmıştı. Felaketin ardından bilanço da yavaş yavaş netleşiyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Nanao şehrinde 2 kişinin deprem nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu.

ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

Wajima İtfaiye Departmanı ise 7,6 büyüklüğündeki depremde 50’den fazla evin yıkıldığını açıkladı. Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshimasa Hayashi da 6 kişinin enkaz altında kaldığını bildirdi. Depremin en şiddetli vurduğu şehirlerinde biri olan Nomi de yaklaşık 100 kişi kamu binalarına sığındı.

HAVA-KARA-DEMİR YOLU SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Toyama, Niigata, Fukui ve Gifu eyaletlerinde de hissedilen deprem bölgedeki ulaşımı etkiledi. Tüm hızlı trenlerin yanı sıra Kansai bölgesi ile Horukuri bölgesini birbirine bağlayan sınırlı ekspres trenlerin deprem nedeniyle askıya alındı. Depremden etkilenen bölgelerden gerçekleşmesi planlanan en az 24 uçuşun da iptal edildiği bildirildi.

UZMANLAR UYARILARA DEVAM EDİYOR

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), depremin ardından  büyüklüğü 3 ila 6.1 arasında değişen 81 artçı deprem yaşandığını aktardı. Yetkiler önümüzdeki 1 haftalık süreçte benzer şiddette depremlerin meydana gelebileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...