Tgrt Haber

Japonya'dan 1'i Türk vatandaşı, 9 kişiye 'Hamas' yaptırımı! Mal varlıkları donduruldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: EuroNews
01 Kasım 2023 12:30 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 12:39
Japonya'dan 1'i Türk vatandaşı, 9 kişiye 'Hamas' yaptırımı! Mal varlıkları donduruldu

Japonya, "Hamas'a mali destek sağlayan" 9 kişiye kişinin mal varlıklarını dondurma kararı aldı. Bu kişilerden birinin Türkiye ve Ürdün çifte vatandaşı olduğu belirtildi.

İsrail'in Filistin​ üzerindeki korkunç bombardımanı ve ablukası sürerken İsrail'den yana politika izleyen Japonya​'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Japonya Hükümeti, Hamas​'a üyeleri de dâhil olmak üzere dokuz kişinin ve ilgili bir şirketin mal varlıklarını dondurma kararı aldı.

ÇİFTE VATANDAŞ 

EuroNews'in aktardığı habere göre, Japonya Dışişleri Bakanlığı, Hamas için bağış toplamakla suçlanan 9 kişinin uyruklarının Filistinli, Sudanlı, Mısırlı ve Ürdünlü olduğunu, şahıslardan birinin Türkiye ve Ürdün çifte vatandaşı olduğunu kaydetti. 

Kabine Baş Sekreteri Hirokazu Matsuno ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada Japonya'nın "terörizme fon sağlanmasıyla mücadele açısından" ilave yaptırımlar uygulamayı değerlendirmeye devam edeceğini belirtti.

Öte yandan Japonya'nın yürürlüğe aldığı tedbirlerin, ABD​'nin ekim ayı ortasında şahıslara ve firmaya uyguladığı benzer yaptırımların arkasından gelmesi dikkat çekti.

ABD Hazine Bakanlığı da yaptırım uygulanan bu kişilerin, "Hamas'ın kilit üyeleri, operatörleri ve finansal kolaylaştırıcıları" arasında yer aldığını açıklamıştı.

ABD İLE ORTAK POLİTİKA YÜRÜTÜYOR

Bu arada Pasifik'te Çin ve Kuzey Kore'nin tehdidi altında olan Japonya'nın, bu bölgede ABD ile kurduğu ortak sonrası, iki ülkenin dünyanın diğer coğrafyalarda da benzer politikalar izlediği görülüyor.

Japonya, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta ABD ile birlikte Moskova'ya karşı cephede yer almış, birçok Rus iş insanı ve diplomata yaptırım uygulamıştı.   

Kaynak: EuroNews

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...