Tgrt Haber

Japonya'dan 'PKK' açıklaması: Politikamız değişmedi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Aralık 2023 23:40 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 23:51
Japonya'dan 'PKK' açıklaması: Politikamız değişmedi

Türkiye'nin Japonya Büyükelçiliği, PKK'nin yasaklı örgütler listesinden çıkarıldığı ile ilgili iddiaların ardından açıklama yaparak hükümet politikasında bir değişiklik olmadığını vurguladı. Büyükelçilikten yapılan açıklamada 2002 yılından beri PKK'nın eylemlerini kınadıkları belirtildi. 

Türkiye'nin Japonya​ Büyükelçiliği, PKK​'nin Japonya Kamu Güvenlik ve İstihbarat Ajansı’nın internet sitesindeki yasaklı örgütler listesinden çıkarıldığına dair çıkan iddilara ilişkin resmi açıklama yaptı.

Büyükelçilik​ açıklamasında, Japonya Kamu Güvenlik ve İstihbarat Ajansı’nın web sitesinin güncellendiği ve bahsi geçen sayfanın anlık olarak silindiği belirtildi.

Açıklamada, Japonya hükümetinin PKK'yi 2002 yılı itibarıyla terörist örgütler arasına dahil ettiği ve PKK tarafından gerçekleştirilen terör eylemlerini kınadığı vurgulandı. Japonya hükümetinin bu politikada herhangi bir değişiklik olmadığı ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

PSIA'nın, önceki yıllarda PKK’yi "uluslararası büyük yasaklı örgüt" olarak nitelendirdiği ancak resmi internet sitesindeki yasaklı örgütler listesinden çıkarıldığı öne sürülmüştü.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...