Tgrt Haber

Japonya'dan Putin'in kızlarına yaptırım: Mal varlıkları donduruldu

12 Nisan 2022 08:24 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 09:22
Japonya'dan Putin'in kızlarına yaptırım: Mal varlıkları donduruldu

Japonya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminden sonra uyguladığı yaptırımlara bir yenisini daha ekledi. Vladimir Putin’in kızlarının da aralarında bulunduğu 398 kişinin mal varlığı donduruldu

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi kanlı bir şekilde devam ediyor. Rus ordusu saldırılarda sivilleri hedef alarak savaş suçu işliyor. Şehirlerde yapılan katliamlar Rus birlikleri çekildikten sonra ortaya çıkıyor. Kahreden görüntülerin yayılmasında sonra dünya ülkelerinden Rusya'ya çok sert tepkiler geldi. Yeni yaptırımlar üst üste açıklandı.

Japon hükümeti, yeni uygulayacağı yaptırımı ülkeye değil Rus vatandaşlarına yönelik tuttu. 398 Rus vatandaşı ile 28 Rus örgütün mal varlıklarını dondurma kararı verildi. Rus vatandaşları arasında Devlet Başkanı Putin'in kızları Katerina Tikhonova ve Maria Vorontsova ile Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un eşi de yer alıyor.

RUSYA’YA YATIRIMIN ÖNÜ KESİLECEK

Hükümetin, Japon firmaların ve vatandaşların Rusya'ya yeni yatırım yapmalarını da yasaklayacağı bildirildi. Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, düzenlediği basın toplantısında, Rusya-Ukrayna savaşının daha da yükselmesini önlemek ve ateşkesi en yakın zamanda sağlayabilmek için Moskova'ya sert yaptırımlar uygulamaları gerektiğinin altını çizdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...