Tgrt Haber

Japonya'dan skandal PKK kararı: Terör örgütü listesinden çıkardılar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2023 17:27 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 17:30
Japonya'dan skandal PKK kararı: Terör örgütü listesinden çıkardılar

Eli kanlı terör örgütü PKK’yı ‘uluslararası terör örgütleri’ listesinde bulunduran Japonya, skandal bir karar imza attı. Yayınlanan son listede PKK'yı listeden çıkardıkları görüldü.

Japonya​, skandal bir karara imza attı. Japonya'nın iç istihbarat servisi Kamu Güvenliği İstihbarat Ajansı'nın terör örgütlerini sıraladığı bir listede PKK​'nın olmaması tepkilere neden oldu.

17 Ocak tarihindeki bir arşivde ise PKK “Dünyadaki büyük terör örgütlerine silahlı gruplara genel bakış” başlığı altında, ‘başlıca uluslararası terör örgütleri’ kategorisinde yer almıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise Japonya'da yaşanan bir olay sosyal medyada gündem olmuştu. PKK terör örgütü yandaşları, örgüte ait propaganda​ şarkıları ile bölgedeki bir meydanda halay çekti.

"BU KORKUNÇ SAHNEDEN HABERİM YOKTU"

Japonya'da son zamanlarda artan PKK propagandasına Japon gazeteci Ishii Takaaki, tepki gösterdi. Takaaki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Japonya'da festival düzenlediler ve PKK bayrakları salladılar. Türk askerlerinin terör örgütü tarafından şehit edilmesini öven şarkılar söyleyip dans ettiler. Bu korkunç sahneden haberim yoktu"

Japonya'dan skandal PKK kararı: Terör örgütü listesinden çıkardılar

PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK TANIMAYAN ÜLKELER

Rusya, Çin, Hindistan, İsviçre, Mısır, İsrail, Tunus, Suudi Arabistan, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmeyen ülkeler arasında.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...