Tgrt Haber

Japonya'dan Tayvan'a tam destek: Çin, tansiyonu yükseltebilecek adımlardan kaçınmalı

12 Aralık 2022 09:32 - Güncelleme : 12 Aralık 2022 10:21
Japonya'dan Tayvan'a tam destek: Çin, tansiyonu yükseltebilecek adımlardan kaçınmalı

Japonya'da iktidardaki Liberal Demokrat Partisi (LDP) Politika Şefi Hagiuda Koiçi'den Tayvan'a tam destek mesajı verdi. Koiçi, Çin'in bölgesel statükonun güç kullanılarak değiştirilmesi teşebbüslerine karşı çıkacaklarını bildirdi.

Japonya​'da iktidardaki Liberal Demokrat Partisi (LDP) Politika Şefi Hagiuda Koiçi, Taipei ziyaretinde katıldığı forumda, Tayvan​ Boğazı barışının, "Serbest ve Açık Hint-Pasifik" için hayati olduğunu belirtti. Boğaz bölgesinde gittikçe artan askeri baskılara işaret eden Hagiuda, Çin​'in bölgesel statükonun güç kullanılarak değiştirilmesi teşebbüslerine karşı çıkacaklarını bildirdi.

"ASKERİ TANSİYONU YÜKSELTEBİLECEK HAMLELERDEN ÇEKİNMELİ"

Çin'in, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesine ağustosta fırlattığı balistik füzeleri anımsatan Hagiuda, "Pekin, askeri tansiyonu yükseltebilecek hamlelerden çekinmeli." dedi. Ulusal savunma kapasitelerini güçlendirmek için ülkesinin kararlılığını da vurgulayan Hagiuda, "Japonya, caydırıcılığı artırmak için saldırı kapasitelerine sahip olacak" ifadesini kullandı.

Taipei ziyareti kapsamında Tayvan lideri Tsai Ing-wen ile bir araya gelen Hagiuda, boğaz bölgesinin barış ve istikrarı için Tokyo-Taipei işbirliğinin önemini vurguladı.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...