Tgrt Haber

Anonymous klavyesini kuşandı! Japonya'ya karşı saldırıya geçtiler: Nükleer güçle ilgili kurumlar tehdit altında...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Ağustos 2023 13:21 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 13:45
Anonymous klavyesini kuşandı! Japonya'ya karşı saldırıya geçtiler: Nükleer güçle ilgili kurumlar tehdit altında...

Dünyanın en büyük hacker grubu Anonymous, Japonya'da Nükleer güçle ilgili kurum ve gruplara karşı saldırılar başlattı.

Dünyada birçok büyük saldırıya imza atan hacker grubu Anonymous'un hedefin bu kez Japonya​ var. Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'nde biriken radyoaktif özellikli atık suyun okyanusa tahliyesi planının ortaya çıkmasında sonra harekete geçen Anonymous üyeleri, nükleer güçle ilgili kurum ve gruplara karşı siber saldırılar başlattı.

Kyodo News'in aktadığı habere göre, Anonymous'un Japonya Atom Enerjisi Ajansı (JAEA), Japonya Atom Enerjisi Şirketi ve Japonya Atom Enerjisi Derneğini, dağıtık hizmet reddi (DDoS) saldırılarıyla hedef aldığı ve merkezinin İtalya olduğu aktarıldı. 

"SALDIRILAR ARTABİLİR, TETİKTE OLUNMALI"

Merkezi Tokyo'da bulunan bilişim güvenlik firması NTT Security Japan, atık suyun denize tahliyesi planının güvenlik standartlarıyla uyumlu olduğunu belirtilmesinde kısa süre sonra Anonymous'un geçen aydan bu yana siber saldırıları yoğunlaştırdığını bildirdi. Planlanan tahliyeden sonra saldırıların daha da artacağını belirten firma, tetikte olunması gerektiğin uyarısında bulundu.

SİYASİ PARTİLER DE HEDEFTE

Yetkili, nükleer enerjiyle ilgili üç örgütün yanı sıra Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'ni işleten Tokyo Elektrik Enerji Şirketi (TEPCO), Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ve Liberal Demokrat Partinin de bu listede olduğunu aktardı.

JAPONYA'NIN ATIK SU PLANI NE?

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, 4 Temmuz'da yayımladığı raporda, Japonya'nın Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'nde biriken atık suyun denize tahliyesi planının güvenlik standartlarıyla uyumlu olduğunu duyurmuştu. Resmi takvim açıklanmamasına rağmen okyanusa tahliye periyodunun bu yılın yaz aylarında başlatılacağı açıklanmıştı.

Anonymous klavyesini kuşandı! Japonya'ya karşı saldırıya geçtiler: Nükleer güçle ilgili kurumlar tehdit altında...

KARARA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Tokyo hükümetinin tahliye kararına, komşu ülkeler Çin, Güney Kore ve Tayvan tepki göstermişti. Mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremle tsunaminin, Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'ndeki reaktörde yol açtığı nükleer erimeler havaya karışmış ve santralin çevresi "tahliye bölgesi" ilan edilmişti.

Kaynak: Kyodo News

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...