Tgrt Haber

'Jet-ski' ile terör saldırısı girişimi! ABD'den gelmiş

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Independent Türkçe
12 Aralık 2023 06:57 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 07:19
'Jet-ski' ile terör saldırısı girişimi! ABD'den gelmiş

Küba'da, cumartesi günü ABD'nin Florida eyaletinden jet-ski ile ülkeye gelen bir kişinin terör saldırısı girişimi engellendi.

Kuzey Amerika ülkesi Küba​, eşi benzeri görülmemiş bir terör saldırısı girişimine sahne oldu. Ülkeye ABD'nin Florida​ eyaletinden jet-ski'yle gelen bir kişinin terör saldırısı girişiminin engellendiği duyuruldu.

Küba Devlet Medyası'nın aktardığı haberde, saldırı planının Nueva Nacion Cubana (Yeni Küba Ulusu) ve La Nueva Nacion Cubana en Armas (Silahlı Yeni Küba Ulusu) isimli iki örgütle bağlantılı olduğu öne sürüldü.
Gözaltına alınan kişinin üstünde birden fazla silahın yanı sıra şarjör ve mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

BİLGİ TOPLAMIŞ

Haberde saldırganın kimliğine ve olayın detaylarına ilişkin de bilgi verildi. Şahsın Florida'da yaşayan Küba vatandaşı bir kişi olduğu, jet-ski ile geldiği adanın kuzey kıyısına aracı bırakarak, buradan Küba'nın içlerine doğru ilerlediği kaydedildi. Gözaltına alınan kişinin Küba'da şiddet eylemlerine katılacak kişilere ulaşmaya çalıştığı, hem Küba'da hem de Güney Florida'da yaşayan bazı kişilerle ilgili de bilgi topladığı ifade edildi.

TERÖR LİSTESİ AÇIKLAMIŞLARDI 

Terör saldırısı planıyla ilgili suçlamalar, Küba'nın 80'den fazla yabancı ülke vatandaşı ve kuruluşu terör listesine dahil etmesinin ardından geldi. Listede saldırı planıyla suçlanan iki örgüt için, "Küba devletinin güvenliğine karşı eylemler organize eden ve gerçekleştiren ABD merkezli suç yapıları" değerlendirmesi yapılmıştı.

Kaynak: Independent Türkçe
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...