Tgrt Haber

ABD Başkanı Joe Biden Kraliçe Elizabeth'in cenazesinde kopya çekerken yakalandı

19 Eylül 2022 16:45 - Güncelleme : 19 Eylül 2022 16:59

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in cenaze töreni için Londra'ya gelen ABD Başkanı Joe Biden, taziye defterine not yazdığı sırada kopya çekti. Biden'ın o anları, kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi, sosyal medyada da video hızla yayıldı.

İngiltere Kraliçesi​ 2. Elizabeth'in 8 Eylül'de hayatını kaybetmesinin ardından bugün cenaze töreni başladı. Dünya liderleri Kraliçe'nin cenazesi için Londra​'ya geldi. ABD Başkanı Joe Biden da eşi Jill Biden ile birlikte Kraliçe'nin cenazesine katıldı. Kraliçe'nin Westminster Hall'da naaşını ziyaretinin ardından İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın tarihi Lancaster House yerleşkesinde taziye defterini imzaladı.

Biden, Kraliçe'yi ''insaflı'' ve ''onurlu'' olarak nitelendirirken, kendisine ise annesini hatırlattığını ve onunla tanışmış olmanın büyük bir onur olduğunu belirtti. Biden açıklamalarına "Bütün İngiltere halkı, Birleşik Krallık halkı, kalbimiz sizinle ve 70 yıldır ona sahip olduğunuz için şanslıydınız, hepimiz öyleydik" sözleriyle devam etti.

ABD Başkanı Joe Biden Kraliçe Elizabeth'in cenazesinde kopya çekerken yakalandı

ABD başkanlığına seçildiği günden itibaren unutkanlığı ve gafları ile gündemden düşmeyen Biden, kraliyet ziyaretinde yine kameralara yakalandı. Biden'ın yanında getirdiği bir mesajı ceketinin cebinden çıkarttığı ve bu mesajı taziye defterine kopyaladığı görüntülendi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...