Tgrt Haber

Joe Biden, Wagner isyanı hakkında ilk kez konuştu: Bizim hiçbir ilgimiz yok

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Haziran 2023 21:04 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 21:06
Joe Biden, Wagner isyanı hakkında ilk kez konuştu: Bizim hiçbir ilgimiz yok

ABD Başkanı Joe Biden, Rus paralı asker grubu Wagner’in sadece 24 saat süren Rusya’daki isyanı hakkında ilk kez konuştu. Vladimir Putin'in NATO ve Batı'yı suçlamasını sağlayacak hiçbir mazeret vermediklerini belirten Biden, "Bu işe karışmadığımızı açıkça belirttik. Bizim bununla hiçbir ilgimiz yok" dedi.

Paralı asker grubu Wagner'in Putin​ yönetimine baş kaldırarak darbe girişiminde bulunmasının ardından tüm dünyayının gözü Rusya​'ya çevrildi. 25 bin askerle Moskova’ya doğru harekete geçen Wagner’i Vladimir Putin, vatana ihanetle suçlamıştı. Tüm dünyanın dikkatle takip ettiği 24 saatlik isyan Belarus​'un araya girmesiyle çözüldü. Wagner​'in isyanı hakkında ABD Başkanı Joe Biden ilk kez konuştu.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı haberde, Rusya’daki gelişmeleri dakika dakika yakından takip ettiğini belirten Biden, ABD'nin hafta sonu yaşanan olayların sonuçlarını hala değerlendirdiğini söyledi. İsyanın Rusya ile Ukrayna üzerindeki etkilerini değerlendirmeye devam edeceklerini aktaran Biden, "Ancak bunun nereye gittiği konusunda kesin bir sonuca varmak için henüz çok erken" dedi.

"TAMAMEN KORDİNE OLMAMIZ ÖNEMLİ"

ABD'nin müttefikleri ve ortaklarıyla yakın iş birliği içinde kalmasının kilit önemde olduğunu vurgulayan Biden, "Bütün bunların nihai sonucunu henüz görmedik ancak bundan sonra ne olursa olsun, müttefiklerimizin ve ortaklarımızın durumu okuma ve tepki verme konusunda yakın bir şekilde aynı çizgide olmalarını sağlamaya devam edeceğim. Tamamen koordine olmamız önemli" ifadelerini kullandı.

"BU İŞE KARIŞMADIĞIMIZI AÇIKÇA BELİRTTİK"

Putin’e isyanla ilgili Batı'yı ve NATO'yu suçlamasını sağlayacak hiçbir mazeret vermediklerini ve vermeyeceklerinin altını çizen Biden, "Bu işe karışmadığımızı açıkça belirttik. Bizim bununla hiçbir ilgimiz yok. Bu, Rus sistemi içindeki bir mücadelenin parçasıydı" şeklinde konuştu.

PRIGOJIN: WAGNER TASFİYE EDİLECEK

Öte yandan Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin yayınladığı 11 dakikalık ses kaydı ile Rusya’da çıkardığı isyan sonrasında ilk kez yaptığı açıklamada, "Hiç kimse Rusya Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalamayı kabul etmedi. Wagner grubunun varlığı 1 Temmuz'da sona erecekti" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...