Tgrt Haber

Joe Biden'dan '11 Eylül' mesajı: En uzun savaşımız sona erdi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Eylül 2023 09:12 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 09:28
Joe Biden'dan '11 Eylül' mesajı: En uzun savaşımız sona erdi

ABD'yi ve tüm dünyayı derinden sarsan 11 Eylül terör saldırılarının 22. yılında yapılan anma töreninde konuşan ABD Başkanı Joe Biden, "En uzun savaşımız sona erdi ancak ABD'ye, halkına, müttefiklerine karşı yapılacak bir başka saldırıyı engelleme kararlılığımız asla sona ermeyecek" dedi.

ABD tarihinin en büyük terör saldırısı 11 Eylül​ 2001'de teröristler tarafından kaçırılan yolcu uçakları ile gerçekleştirilmişti. Uçaklardan ikisi New York'un sembol yapılarından İkiz Kuleler'e, diğer uçak ise Pentagon​ binasına çarpmıştı. 11 Eylül saldırıları sonucunda uçakları kaçıran 19 terörist hariç 2 bin 977 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD'yi ve tüm dünyayı derinden sarsan 11 Eylül terör saldırılarının 22. yılında ABD Başkanı Joe Biden​, Alaska'daki Elmendorf-Richardson Ortak Üssü'nde düzenlenen anma törenine katıldı.

Yaklaşık bin asker, kurtarma ekibi personeli ve ailelerine hitap eden Biden, 22 yıl önce yaşananları "asla unutmama" konusundaki kutsal yeminlerini yinelemek üzere törende bulunduğunu söyledi.

"DEĞERLİ HAYATLAR ÇOK ERKEN ÇALINDI"

"Kötülük New York'taki sıfır noktasına saldırdığında değerli hayatların her biri çok erken çalındı" diyen Biden, ABD topraklarında şimdiye kadar gerçekleştirilen en ölümcül terör saldırılarının ülkenin "gücünü, kararlılığını ve cesaretini test ettiğini" söyledi.

"EN UZUN SAVAŞIMIZ SONA ERDİ"

Kötülükle ve kendilerini ayırmaya çalışan bir düşmanla karşılaştıklarını ve onlara nasıl karşı koyduklarını asla unutmayacaklarını aktaran Biden, "En uzun savaşımız sona erdi ancak ABD'ye, halkına, müttefiklerine karşı yapılacak bir başka saldırıyı engelleme kararlılığımız asla sona ermeyecek" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...