Tgrt Haber

Joe Biden'dan Rusya'ya gözdağı: Kimyasal silah kullanırsa karşılığını veririz

24 Mart 2022 20:53 - Güncelleme : 24 Mart 2022 22:18
Joe Biden'dan Rusya'ya gözdağı: Kimyasal silah kullanırsa karşılığını veririz

NATO Liderler Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya gözdağı verdi. Rus ordusunun kimyasal silah kullanması durumunda buna karşılık vereceklerini vurgulayan Biden, Rusya'nın G20'den çıkarılması gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Brüksel'de katıldığı NATO Zirvesi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal silah kullanacağına ilişkin ellerinde bir istihbarat bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Biden, "Size şu an istihbarat verisi veremem, bu nedenle de sorunuzu yanıtlayamam. Ancak Rusya kimyasal silah kullanırsa gereken karşılığı veririz. Bu karşılığın içeriği ise silahın kullanım şekline bağlı olur" ifadesini kullandı.

Biden başka bir gazetecinin "Rusya'nın G20'den çıkarılması gerektiğine inanıyor musunuz?" sorusuna "Buna cevabım evet. Bu durum G20'ye bağlı. Bugün bu konu da gündeme geldi. Eğer bu yapılamayacaksa, Endonezya ve diğer ülkeler buna karşı çıkarsa, Ukrayna'nın da toplantılara katılımını sağlamalıyız." yanıtını verdi.

 "RUSYA'NIN KİMYASAL SİLAH KULLANMA OLASILIĞI GERÇEK BİR TEHDİT"

ABD Başkanı Joe Biden, NATO zirvesine katılmadan önce Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Batı'nın Rusya'ya karşı ne gibi adımlar atacağının ele alınacağını açıklamıştı.

Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal silah kullanmasından ne kadar endişe duyduğu ve bunun gerçekleşme olasılığıyla ilgili bir soruya Joe Biden, "Bunun gerçek bir tehdit olduğunu düşünüyorum" yanıtını vermişti.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...