Tgrt Haber

Gizli belgeci Joe Biden! Skandal büyüyor: Delaware’deki evinden yenileri çıktı

14 Ocak 2023 22:34 - Güncelleme : 14 Ocak 2023 22:49
Gizli belgeci Joe Biden! Skandal büyüyor: Delaware’deki evinden yenileri çıktı

Donald Trump'tan sonra Joe Biden'ın ofisinde ve evinde çıkan 'gizli belge' skandalı büyüyor... Biden’ın Delaware’deki evinden 5 "gizli" ibareli belge daha çıktığı duyurulurken, Cumhuriyetçiler, Biden'ı sert sözlerle eleştirdi.

Sakladığı gizli belgeleri ifşa olan Donald Trump​'ı 'Biri nasıl bu kadar sorumsuz olabilir?' ifadeleriyle suçlayan ABD Başkanı Joe Biden​'ın da evinde ve ofisinde çıkan gizli belge skandalı gün geçtikçe büyüyor... Geçtiğimiz günlerde ofisinde ve Wilmington’daki konutunda gizli belgeler​ bulunan Biden'ın bu sefer de Delaware’deki evinden 5 "gizli" ibareli belge daha bulunduğu duyuruldu. Yeni gizli belgelerin bulunduğunu Beyaz Saray açıkladı. Biden'ın danışmanlarından Richard Sauber, ele geçirilen "gizli" ibareli belgeleri incelemek için Ulusal Arşivler ve Adalet Bakanlığı ile koordineli bir süreç izlediğini aktardı.

CUMHURİYETÇİLER ELEŞTİRİNİN DOZUNU ARTIRDI

Sauber, ek olarak belgelerin Adalet Bakanlığı yetkililerine teslim edildiği bilgisini de paylaştı.​​​​​​​ Öte yandan Trump'ı bu konuda eleştiren Biden'ın da konutundan gizli belgelerin çıkması karşısında Cumhuriyetçiler, Başkan Biden'a karşı eleştirilerinin dozunu artırdı.

NE OLMUŞTU?

Biden'ın danışmanlarından Richard Sauber, 9 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Biden'ın, Penn Biden Merkezi'ndeki kişisel ofisinde, 2 Kasım 2022'de başkan yardımcılığı görevi sırasından kalan bazı "gizli bilgiler içeren az sayıda belge"nin bulunduğunu söylemişti.

Belgelerin "kilitli bir dolapta" bulunduğunu belirten Sauber, belgeler bulunur bulunmaz Biden'ın kişisel avukatlarının Beyaz Saray ve devletin ulusal arşivlerle ilgili kurumlarıyla iletişime geçtiğini açıklamıştı. Biden, ofisinden gizli belgeler çıktığını duyduğunda "şaşırdığını" söyleyerek, belgelerin içeriği hakkında bilgi sahibi olmadığını kaydetmişti.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...