Tgrt Haber

İngiltere'den Rusya açıklaması! Boris Johnson: Rusya'dan şu anda karışık sinyaller geliyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Şubat 2022 17:27 - Güncelleme : 15 Şubat 2022 17:44
Fotoğraf (AA)

Rusya-Ukrayna arasında savaş çanları çalarken İngiltere'den yeni bir açıklama yapıldı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'dan şu anda 'karışık sinyaller' geldiğini ancak Rus askeri faaliyetlerine ilişkin son istihbaratın 'ümitlendirici' olmadığını belirtti.

Fotoğraf (AA)

Dünya Rusya-Ukrayna arasındaki krize ilişkin peş peşe açıklamalar yaparak endişelerini dile getiriyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, müzakerelerle ilerlenebilecek bir yol gördüklerini, önerilerin özellikle ABD tarafından dikkate alınması gerektiğini iletmişti.

Rusya’nın açıklamaları sonrası İngiltere’den yeni bir açıklama yapıldı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'daki durumun ele alındığı Acil Durum Kabine Toplantısının (COBRA) ardından konuştu.

DAHA FAZLA TABUR YAKLAŞIYOR

Ukrayna'da açıkça "diplomatik bir açılımın işaretleri" bulunduğunu ancak, istihbaratın "hala umut verici olmadığını" söyleyen Johnson, Ukrayna sınırı yakınında Rus sahra hastaneleri inşa edildiğine ve daha fazla taburun sınıra yaklaştırıldığına dikkati çekti.

Johnson, bunun "işgale hazırlık" olarak yorumlanabileceği değerlendirmesinde bulunarak, "Şu anda gördüğümüz karışık sinyaller ve özellikle ekonomik yaptırımlar konusunda çok sert ve birlik içinde kalmamız için daha fazla neden var." dedi.

‘DİPLOMASİ İÇİN YOL VAR’

ABD Başkanı Joe Biden'ın Batı ülkeleri liderlerini, 16 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya saldırabileceği yönünde bilgilendirdiği iddiasının sorulması üzerine Johnson, Moskova'nın "neredeyse her an harekete geçmeye hazır büyük bir hazırlığı" olduğunu söyledi. Johnson, hala diplomasi için bir yol olduğunu düşündüklerini ve Rus tarafından bazı olumlu işaretler gördüklerini dile getirerek, "Eğer bu doğruysa, hadi bunun üzerine inşa edelim." ifadesini kullandı.

ELÇİLİK AÇIK KALACAK

Johnson, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda, Rus bankalarını ve şirketlerini hedef alan sert yaptırımları uygulamaya hazır olduklarının altını çizdi. Ayrıca Johnson, İngiltere'nin Ukrayna'ya olan desteğini sürdürmek için başkent Kiev'deki İngiliz büyükelçiliğinin faaliyetlerine devam edeceğini aktardı. Risklerin hala sürdüğünü, bu nedenle kararın sürekli inceleme altında tutulacağını söyleyen Johnson, ancak, İngiltere'nin büyükelçiliğini "mümkün olduğunca uzun süre" açık tutma istediğini ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...