Tgrt Haber

Joker kılığına girip tehditler savuran kişinin cezası belli oldu! Suçunu kabul etti

19 Eylül 2022 10:59 - Güncelleme : 19 Eylül 2022 11:14
Joker kılığına girip tehditler savuran kişinin cezası belli oldu! Suçunu kabul etti

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri eyaletine bağlı University City bölgesindeki Joker kılığındaki tehditkarın cezası belli oldu. 

ABD​'nin Missouri​ eyaletinde, 51 yaşındaki Jeremy Garnier, 2020 yılının mart ayında canlı yayın açıp insanları öldürme, bombalama tehdidinde bulunmuş, bu esnada Batman serisinin meşhur kötü karakteri Joker kılığına girmiş olması neredeyse tüm dünyanın konuştuğu kişi haline getirdi. Terör saldırısı tehdidi suçunu işlediğini kabul eden Garnier'in cezası açıklandı. Garnier, gözaltına alındıktan sonra tutuklu kaldığı aylar göz önünde bulundurularak 60 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Amacının kimseyi tehdit etmek olmadığını söyleyen Garnier, ''Joker gibi konuşuyordum, karaktere girmiştim. Herkes bunun bir şaka olduğunu biliyordu. Tehditle devam etmek gibi bir niyetim hiç yoktu.'' dedi.

Joker kılığına girip tehditler savuran kişinin cezası belli oldu! Suçunu kabul etti

''ESPRİ YAPTIM CİDDİYE ALDILAR''

Daha az ceza için suçlamayı kabul ettiğini savunan Garnier, dersini aldığını vurguladı:

''Harekete geçmeden önce düşünün. Eylemlerinizin sonuçları var. Her ne kadar saçmalayıp espri yapsam da diğerleri bunu ciddiye aldı.''

Öte yandan Garnier, 1980'li yıllarda kredi kooperatifini soymak gibi suçlarla 20'den fazla yıl hapis yattığını belirtti. O dönemde uyuşturucu bağımlılığı yüzünden böyle eylemlerde bulunduğunu ve artık uyuşturucudan temizlendiğini açıklarken bu konuda farkındalık yaratmak istediğinin altını çizdi. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...