Tgrt Haber

Kaldığı otele olumsuz yorum yapınca iki gün hapis yattı

17 Temmuz 2023 16:52 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 17:23
Kaldığı otele olumsuz yorum yapınca iki gün hapis yattı

Tayland'daki bir otelde konaklayan konuk, hizmetten ve personelden memnun kalmadığını belirttiği yorumu nedeniyle iki gece hapis cezasına çarptırıldı.

Amerikalı bir adam, 2020 yılının haziran ayında Tayland​'da kaldığı bir otel hakkında yazdığı olumsuz yorumlar nedeniyle iftira​ ile suçlandı. Konuk, personelin 'düşmanca' ve müdürün 'korkunç' olduğunu söyledi. Tesis hakkında “Dostça olmayan personel ve korkunç restoran müdürü” başlıklı bir yıldızlı yorum bırak şunları yazdı:

''Kimse gülümsemiyor. Kimseyi istemiyormuş gibi davranıyorlar. Restoran müdürü en kötüsüydü. Misafirlere karşı son derece kaba. Başka bir yer bulun. Kaldığınız için mutlu olan daha hoş personele sahip çok sayıda kişi var.''

Otel, Barnes’tan yorumunu silmesini istediğini iddia etti ve Barnes bunu reddettiğinde polisle temasa geçtiler ve onu karalamakla suçladılar.

KATI KARALAMA KARŞITI YASALAR

Tayland’da katı karalama karşıtı yasalar bulunuyor, bunlar iki yıl hapis cezasına veya 200 bin baht (6.300 $) para cezasına yol açabilir. TripAdvisor, Barnes’ın yasal ücretlerini ödedi ve üç tarafın da suçlamaların düşürülmesini ve yorumun silinmesini sağlayacak bir anlaşmaya vardığına inanılıyor.

Ancak Sea View, seyahat sitesinin bir uyarı mesajı ekleyerek anlaşmanın bir kısmında geri adım attığını iddia ediyor.

TripAdvisor, hiçbir zaman anlaşma yapmadığını ve “Koh Chang’daki Sea View Hotel & Spa gibi bir işletmenin yerel yasaları kullanarak birisini fikrini ifade ettiği için hapse göndermesi durumunda herhangi bir eyleme şiddetle karşı çıktığını” söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...