Tgrt Haber

Kaliforniya'nın ardından Alabama'da kasırga felaketi: Çok sayıda kişi öldü

13 Ocak 2023 10:02 - Güncelleme : 13 Ocak 2023 12:24

Geçtiğimiz günlerde şiddetli yağış ve fırtınalar nedeniyle zor günler yaşanan ABD'nin Alabama eyaletinde meydana gelen kasırga nedeniyle en az 6 kişi hayatını kaybetti.

ABD'nin batı yakasındaki Kaliforniya​'da şiddetli yağışlar ve sel​ baskınları devam ederken, güney eyaletlerinde etkili olan kasırga büyük zarara neden oldu, Alabama​'da 6 kişi hayatını kaybetti. Alabama eyaleti Valisi Kay Ivey, sosyal medya platformu Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Eyaletimizi kasıp kavuran fırtınalarda 6 Alabamalının hayatını kaybettiğini öğrendiğim için üzgünüm." ifadesini kullandı.

Dualarının, hayatını kaybedenler ve sevdikleriyle birlikte olduğunu belirten Ivey, eyaletin yıkıcı hava koşullarına aşina olduğunu, bunu atlatacaklarını kaydetti. Vali Ivey, fırtınalardan en fazla etkilenen bazı bölgelerde olağanüstü hal ilan etti.

Kaliforniya'nın ardından Alabama'da kasırga felaketi: Çok sayıda kişi öldü

Şiddetli yağmur​ ve rüzgarlar, Georgia, Mississippi ve Alabama'da evlere ciddi zarar verirkenon binlerce insanı elektriksiz bıraktı.

Kaliforniya'nın ardından Alabama'da kasırga felaketi: Çok sayıda kişi öldü

KALİFORNİYA'DA ÖLÜ SAYISI 17'YE ÇIKTI

Milyonlarca insanın sel tehlikesine karşı uyarıldığı California eyaletinde geçen hafta etkili olan şiddetli fırtına ve yağışların ardından, yeni bir sel baskınına karşı uyarı yapıldı. Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) eyaletin körfez bölgesinde cumartesi sabah başlayıp pazartesi dahil devam edecek olan yağışlar nedeniyle sel uyarısında bulundu.

NWS'ye göre, cuma gününden pazartesi gününe kadar Kuzey Körfezi'nde 7 ila 15 santim ve San Francisco'da 5 ila 7 santim arasında yağış beklenirken bölge halkı yol kapanmaları ve elektrik kesintilerine karşı uyarıldı.

Kaliforniya'nın ardından Alabama'da kasırga felaketi: Çok sayıda kişi öldü

Ulusal Meteoroloji Servisi de çarşamba günü, olumsuz hava şartlarının eyaletin güney kısmında azaldığını belirterek, cuma gününden sonra kuzeyde yeni bir şiddetli yağış ve fırtına dalgasının beklendiği uyarısında bulunmuştu.

Yetkililer, seller, taşkınlar, toprak kayması, şiddetli rüzgar ve yıldırım düşmesi sonucu California'da 2 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ölü sayısının 17'ye çıktığını kaydetmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...