Tgrt Haber

Kamala Harris adaylığı resmen kabul etti! Trump'a sert tepki gösterdi

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Ağustos 2024 07:56 - Güncelleme : 23 Ağustos 2024 08:15
Kamala Harris adaylığı resmen kabul etti! Trump'a sert tepki gösterdi

ABD'de Demokrat Parti Ulusal Kongresi 4. günün ardından sonra erdi. ABD başkan adaylığını resmen kabul eden Kamala Harris, "Tüm Amerikalıların başkanı olacağıma söz veriyorum" dedi. Trump için ise sert eleştirilerde bulundu.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris​, Demokrat Parti​ Kongresi’nin 4. gününde ABD başkan adaylığını resmen kabul etti.

"TÜM AMERİKALILARIN BAŞKANI OLACAĞIMA SÖZ VERİYORUM"

Konuşmasında birlik mesajları veren Harris, "Bu seçimle birlikte ulusumuz, geçmişin acımasızlığını, kinciliğini ve bölücü savaşlarını geride bırakmak için çok değerli, kısa süreli bir fırsata sahip oldu” ifadelerini kullandı.

Tüm Amerikalıların başkanı olacağıma söz veriyorum diyen Harris  "ABD halkını en yüksek hedefler etrafında birleştiren bir başkan olacağını söyledi.

BAŞKANLIĞI RESMEN KABUL ETTİ

Konuşmasında Demokrat Parti​ başkan adaylığını kabul ettiğini ilan eden Harris, "Halk adına, parti, ırk, cinsiyet ya da büyükannenizin konuştuğu dil ne olursa olsun her Amerikalı adına, annem ve kendi beklenmedik yolculuğuna çıkmış herkes adına, birlikte büyüdüğüm insanlar gibi Amerikalılar adına, çok çalışan, hayallerinin peşinden koşan ve birbirini kollayan insanlar adına, hikayesi ancak dünyanın en büyük ulusunda yazılabilecek herkes adına, Amerika Birleşik Devletleri başkanlığı adaylığınızı kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.

TRUMP'A SERT ELEŞTİRİ

Rakibi Trump'a sert eleştirilerde bulunan Harris, "Pek çok açıdan ciddiyetsiz bir adam" ifadelerini kullandı. "Trump'ı yeniden Beyaz Saray'a oturtmanın sonuçları son derece ciddi olur" uyarısında bulunan Harris, "Sahip olacağı gücü düşünün. Özellikle de ABD Yüksek Mahkemesi'nin cezai kovuşturmadan muaf olacağına hükmetmesinden sonra" şeklinde konuştu.

"GAZZE'DE ATEŞKEŞ VE REHİNE ANLAŞMASININ TAM ZAMANI"

Konuşmasında dış politika hedeflerine de değinen Harris, Gazze’deki savaşı durdurmaya çalıştıklarını söyledi. "Gazze'deki savaşla ilgili olarak Başkan Biden ve ben gece gündüz çalışıyoruz. Çünkü şimdi bir rehine anlaşması ve ateşkes anlaşması yapmanın tam zamanı" diyen Harris, "Açık konuşmama izin verin. İsrail'in kendini savunma hakkını her zaman savunacağım ve İsrail'in kendini savunma kabiliyetine sahip olmasını sağlayacağım" ifadelerini kullandı.

"KİM JONG GİBİ TİRANLARA YAKINLIK GÖSTERMEYECEĞİM"

Trump’ın daha önce Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile görüşmesine atıfta bulunan Harris, "Trump'ı destekleyen Kim Jong Un gibi tiranlara ve diktatörlere yakınlık göstermeyeceğim" dedi. Diktatörlerin Trump'ın dalkavukluk ve iltimaslarla kolayca manipüle edilebileceğini bildiğini kaydeden Harris, Trump’ın “otokrat” olmak istediğini ifade etti.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...