Tgrt Haber

Kanada’da yangın alarmı: 58 binden fazla yıldırım yerleşim yerlerinde paniğe yol açtı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Temmuz 2024 18:26 - Güncelleme : 25 Temmuz 2024 18:26

Kanada, orman yangınlarıyla boğuşuyor. Kanada'nın batısında yaşanan orman yangınları, ülke genelinde alarma neden oldu. Son bir haftada British Columbia'da düşen 58 binden fazla yıldırım, yeni yangınlara zemin hazırladı. Alberta'da ise 176 aktif yangınla mücadele ediliyor. Jasper Milli Parkı'ndan başlayan ve rüzgârın etkisiyle hızla yayılan alevler, Jasper kasabasına ulaşarak ciddi hasarlara yol açtı.

Kanada'da milli parktaki yangın yerleşim yerlerine yayıldı. Yerel yetkililer, hasarın boyutunun henüz netlik kazanmadığını belirtti. İtfaiyeciler, hem yerleşim yerlerini korumak hem de ekonomik önemi büyük olan Trans Mountain Boru Hattı'nı güvence altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.

Kanada’da yangın alarmı: 58 binden fazla yıldırım yerleşim yerlerinde paniğe yol açtı! - 1. Resim

YENİ YANGINLARA NEDEN OLDU

British Columbia Orman Yangını Servisi'ne göre eyalette son bir haftada düşen 58 binden fazla yıldırım, yeni yangınlara yol açtı. British Columbia eyaletinde 433, Alberta eyaletinde ise 176 yangınla mücadele ediliyor. Alberta eyaletindeki Jasper Milli Parkı'ndan yayılan alevler, yerleşim yerlerine ulaştı. Yerel yetkililer, alevlerin Jasper kasabasında ciddi hasara yol açtığını aktardı. Hasarın boyutu henüz bilinmezken, itfaiyecilerin Trans Mountain Boru Hattı'nı korumak için yoğun çaba sarf ettiği belirtildi.

Kanada’da yangın alarmı: 58 binden fazla yıldırım yerleşim yerlerinde paniğe yol açtı! - 2. Resim

FEDERAL YARDIM KARARI

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, hükümetinin Alberta eyaletinin federal yardım talebini onayladığını duyurdu. Başbakan Trudeadu, "Kanada Silahlı Kuvvetleri kaynaklarını, tahliye desteği ve acil orman yangını kaynaklarını derhal eyalete gönderiyoruz. Yangınla mücadele ve hava yoluyla yardım desteğini koordine ediyoruz. Alberta, seninleyiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yılda 2 milyondan fazla turistin akınına uğrayan milli park ve kasabadaki yaklaşık 25 bin kişi salı günü yangınlar nedeniyle bölgeden tahliye edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
kıyamete beş Var 202725 Temmuz 2024 20:50

zul-kar-n-y-n

Sonraki Haber Yükleniyor...