Tgrt Haber

Kanada'dan depremzedeler için 'vize kolaylığı' kararı

19 Mart 2023 08:47 - Güncelleme : 19 Mart 2023 08:59
Kanada'dan depremzedeler için 'vize kolaylığı' kararı

Kanada, hem Türkiye'de  hem de Suriye’de depremden etkilenenler için vize kolaylığı, geçici/kalıcı ikamet ve sığınma başvurularında öncelik sağlanacağını duyurdu.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen yıkıcı iki depremTürkiye​'de ve Suriye​'de birçok bölgeyi etkilemiş yaşanan felakette on binlerce insan hayatını kaybetmişti. Yıkıcı depremin ardından her iki ülkeye de dünyanın birçok ülkesinden yardım eli uzatılmıştı. Bu ülkelerden biri olan Kanada, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yeni bir karar aldı.

VİZESİNİ UZATMAK İSTEYENLERE DE KOLAYLIK

Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanı Sean Fraser ve Ulaştırma Bakanı Omar Alghabra, ortak bir yazılı açıklama yaparak, hükümet olarak depremlerden etkilenen kişilerin mülteci yerleştirme başvuruları da dahil olmak üzere geçici ve kalıcı ikamet başvurularını işleme koyacaklarını duyurdu.

Bakan Fraser ve Bakan Alghabra, bu kapsamda halen Kanada'da bulunan ancak vize​ süreleri dolan Türkiye ve Suriye vatandaşlarının kalış sürelerini uzatmalarını kolaylaştıracak adımların da atılacağını bildirdi.

KANADA VİZE BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Türkiye’den Kanada’ya gelmek için başvuracaklarla, halen Kanada'da bulunan ancak vize süreleri dolan Türk vatandaşları, vize önceliği ve kolaylığına ilişkin hükümlere uygun başvurularını 29 Mart 2023 tarihinden itibaren yapmaya başlayabilecekler.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hakkı kaplan 19 Ağustos 2023 14:54

Şanlıurfa da yaşıyorum kanadaya vize almak istiyorum

Sami arslan 2 Nisan 2023 23:47

İskenderunda yaşıyorum depremzedelerin kanamaya vize almak istiyorum

Hüseyin 1 Nisan 2023 23:20

Malatya’da ikametgah ediyorum depremzedeyim kanadaya vize almak istiyorum

Sayım sekman 30 Mart 2023 11:11

Adıyaman'da oturuyorum deprem zadeyim Kanada ya vize almak istiyorum

Umut can sevinç19 Mart 2023 12:42

Kahramanmaraş/elbistan Oturuyom depremzedeyim kanada ya vize almak istiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...