Tgrt Haber

Kanada'dan Fransa'ya yardım teklifi

27 Haziran 2015 06:43
Kanada'dan Fransa'ya yardım teklifi

Kanada Başbakanı Harper, Fransa, Kuveyt ve Tunus'taki terör saldırılarını kınadı ve Fransa'ya faillerin bulunması için yardım önerdi.

Fransa, Kuveyt ve Tunus'ta meydana gelen terör saldırıları üzerine yazılı açıklama yapan Başbakan Harper, "Fransa'nın bu karanlık gününde yasını paylaşıyoruz" ifadesini kullandı.Olayın ardından Kanada güvenlik birimlerinin, Fransız otoriteleri ile temasa geçtiğini kaydeden Stephen Joseph Harper, söz konusu suçun faillerinin bulunması için Fransa'ya yardım ve işbirliği teklifi sunduklarını bildirdi. Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Fransa, Kuveyt ve Tunus'taki terör saldırılarını kınıyoruz. Kalplerimiz ve dualarımız kurbanların aileleri ve arkadaşlarıyla. Uluslararası cihad hareketi Kanada'ya ve insanlığın ortak değerleri olan özgürlük, demokrasi ve insan onuruna savaş ilan etti. Bu küresel terör örgütü Avrupa'dan Ortadoğu'ya masum sivillerin hayatını alıyor. Kanada, bu durum karşısında bir kenarda oturup bekleyemez. Biz cihad tehdidine karşı uluslararası koalisyona destek vermeye ve bu kötülüğün mağdur ettiği müttefiklerimizle omuz omuza durmaya devam edeceğiz."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...