Tgrt Haber

Kanada'dan Gazze için insani koridor çağrısı: Savaşın bile kuralları vardır...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Ekim 2023 10:51 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 10:57
Kanada'dan Gazze için insani koridor çağrısı: Savaşın bile kuralları vardır...

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İsrail'in ablukası altında olan Gazze için insani koridor çağrısında bulundu. Trudeau, Gazze'deki sivillere insani yardımın ulaşmasının "zorunlu" olduğunu söyledi.

Hamas​'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim İsrail'e düzenlediği 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından başlayan savaş 11. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Filistin​ Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze​'de 2 bin 778 kişinin öldüğünü, 10 binden fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Başta Türkiye olmak üzere birçok ülke de Gazze'ye yardımların ulaşa bilmesi için insani koridor çağrısında bulunuyor.  Kanada Başbakanı Justin Trudeau da İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne yardımların ulaşabilmesi için insani koridor açılması çağrısında bulundu.

CBC News'in haberine göre Trudeau, Gazze'deki korkunç ve gittikçe kötüleşen insani krizden derin endişe duyduklarını söyledi. Trudeau, Gazze'deki sivillere insani yardımın ulaşmasının "zorunlu" olduğunu söyledi. 

"SAVAŞIN BİLE KURALLARI VAR"

Trudeau, Gazze Şeridi'ne yardımların engellenmeden ulaşabilmesi için insani koridor oluşturulması çağrısında bulunurken, "savaşın bile kuralları olduğunu ve Gazze'de uluslararası hukuka uyulması gerektiğini" vurguladı.

"BÖLGEDEKİ GÜVENLİK ÇOK GELGİTLİ"

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, "Gazze, Batı Şeria ve İsrail'de kriz yaşanırken, bölgenin güvenlik durumunun çok gelgitli hale geldiğini" ifade etmiş, Lübnan'da yaşayan vatandaşlarına, ülkeden ayrılmaları tavsiyesinde bulunmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...