Tgrt Haber

Kanıyla kokteyl hazırlayan garson şoke etti! 'Kan' donduran olay

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Strait Times
14 Nisan 2023 14:24 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 14:42
Kanıyla kokteyl hazırlayan garson şoke etti! 'Kan' donduran olay

Japonya'da bir kafede ortaya çıkan 'kan' dondurucu olay gün yüzüne çıktı. Kendi hazırladığı kokteyllere kanını karıştıran garson işten kovuldu. Müşterilere, tıbbi kontrollerini yaptırmaları için uyarılarda bulunuldu.

Japonya​'da 'Problem Çocuk Karanlık Kafe' anlamına gelen Mondaiji Con Cafe Daku adlı kafe, koyu renk ve gotik tarzında makyaj yapan garsonların çalıştığı bir konsepte sahip bir yer olarak dikkat çekiyordu. Ülkenin ikinci en büyük adası Hokkaido​'daki Susukino eğlence bölgesinde bulunan kafe geçtiğimiz günlerde adını şoke eden bir olayla duyurdu. Kafede çalışan, hazırladığı kokteyle kendi kanını karıştıran garson işten çıkarıldı. Strait Times'ın haber sitesi Flash'a dayandırdığı habere göre kafe, kadının tehlikeli davranışından dolayı özür diledi.

Garson, bir müşterinin isteği üzerine kokteyle kendi kanını karıştırdı ve bu durum duyuldu. Kafenin sahibi, bu durumun 'kesinlikle kabul edilemez' olduğunu söyledi ve bir gün boyunca dezenfekte amaçlı kafeyi kapalı tuttu. 

YARI ZAMANLI İŞ TERÖRİZMİ

Garsonun eylemlerinin "yarı zamanlı iş terörizminden (Japonya'da yarı zamanlı çalışanların genellikle sosyal medyada paylaşmak için şakalar yapması durumu) farklı olmadığını" da ekledi.

''MÜŞTERİLER TIBBİ KONTROLLERİNİ YAPTIRMALI''

Henüz mart ayında açılan kafede yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan Doktor Zento Kitao, işten çıkarılan çalışanın ve kanla karıştırılan kokteyllerini içen müşterilerin HIV, Hepatit C, Hepatit B ve frengi gibi kan yoluyla bulaşan hastalıkları kapmadıklarından emin olmaları için bir testten geçmeleri gerektiğini söyledi:

''Başka birinin kanını içerek enfekte olan insan vakaları nadir görülüyor fakat HIV, Hepatit C, Hepatit B ve frengi dahil ciddi hastalıklar kan yoluyla bulaşabilir. Ağızda yaralar varsa kan yoluyla bulaşması kolaydır.''

Kaynak: Strait Times

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...