Tgrt Haber

Kanlı saldırıda 3'üncü aşama! Gazze'yi işgalde İsrail güneye iniyor 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
05 Aralık 2023 21:20 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 21:31
Kanlı saldırıda 3'üncü aşama! Gazze'yi işgalde İsrail güneye iniyor 

7 Ekim'den bu yana kanlı saldırılarına ara vermeyen İsrail ordusu savaşta yeni bir aşamaya geçti. İsrail tarafından yapılan açıklamada, savaşta 3'üncü aşamaya geçildiği belirtilerek, "Güneyde bulunan tünellere yoğunlaşacağız" denildi. İddiaları doğrulayan ABD basını, Hamas'a ait tünellere deniz suyuyla dolduracağını öne sürdü. Öte yandan savaşta hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 248'e yükseldi.  

Gazze Şeridi​'nde sivil-çocuk demeden katliam yapan İsrail ordusu işgalde yeni bir aşamaya geçti. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Savaşta üçüncü aşamaya geçtik. Güneyde bulunan tünellere yoğunlaşacağız" denildi. Hamas​'ın tünelleri sebebiyle büyük zorluk yaşayan İsrail ordusu ABD basınında yer alan iddiaya göre, deniz suyuyla önlem alacak. 

Gazze Şeridi'nin kuzeyini işgal eden İsrail ordusu, namlusunu güneye çevirdi. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Savaşta üçüncü aşamaya geçtik. Güneyde bulunan tünellere yoğunlaşacağız" ifadelerine yer verildi. 

HAMAS: GAZZE'DE 82 İSRAİLLİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ 

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda 2 askerinin daha öldürülmesiyle toplam kaybının 82'ye çıktığını açıkladı. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde 10 İsrail askerinin öldürüldüğünü bildirdi. 

"TÜNELLERE SU BASACAĞIZ"

ABD basınında yer alan iddiaya göre, İsrail, Hamas'ın askeri karargah olarak kullandığı iddia edilen "tünelleri" deniz suyu ile doldurup Hamas'ı köşeye sıkıştırmayı istiyor. 

he Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, ABD'li yetkililer, İsrail'in Hamas'ın tünel ağını deniz suyuyla doldurmak için büyük bir pompa sistemi kurduğunu iddia etti. Yetkililer, İsrail'in bu sistemle tünelleri yok etmeyi ve Hamas üyelerini sığınaklardan çıkarmayı hedeflendiğini belirtti.

BÖLGEDE SON DURUM 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı operasyon düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara saldırılarında 78, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 112'si çocuk ve 4 bin 885'i kadın olmak üzere 16 bin 248'e yükseldi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 260 Filistinli hayatını kaybetti.

 

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...